Sibiul, devine județul paradis pentru schiorii din toată România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arena Platoș, domeniile schiabile Jina și Cindrel - Păltiniș sunt atracțiile care vor aduce schiorii în județ
Arena Platoș, domeniile schiabile Jina și Cindrel - Păltiniș sunt atracțiile care vor aduce schiorii în județ

Arena Platoș va amenaja o pârtie de 1.400 de metri, iar cei care sunt pasionați de săniuș, vor avea în iarna aceasta o pârtie dedicată exclusiv lor. Primăria din Jina anunță și ea că se va schia pe domeniul schiabil în care se investesc 12 milioane de lei. Cel mai tare proiect însă vine chiar din partea autorităţilor din localităţile Sibiu, Poplaca şi Răşinari.

Aici urmează să fie amenajate aproximativ 40 de pârtii de schi pentru toate categoriile de practicanţi, care se vor întinde pe 50 de kilometri şi respectiv 159 de hectare de teren. Domeniul este structurat pe 4 instalatii majore debraiabile, cu un debit ce merge pana la 3000 de persoane pe ora.

Prioritar este telescaunul debraiabil cu 6 locuri care este versatil si apreciat de clientela. Domeniul schiabil va avea un debit comparabil cu cel din statiunea Bansko din Bulgaria şi o capacitate de ridicare comparabilă cu a unei statiuni montane de amploare din Franța. Proiectul de o anvergură foarte mare ar avea o valoare de peste 120 de milioane de euro.

Află când se va schia pe domeniul Cindrel – Păltiniș și toate detaliile legate de practicarea schiului în județul Sibiu, din noul număr al ADS Sibiu, pe care îl găsiți de joi la chioșcuri.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite