Sibiu: Sibiul, gazdă pentru reuniunea Plato

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Sibiul, gazdă pentru reuniunea Plato
Sibiu: Sibiul, gazdă pentru reuniunea Plato

Urbea de pe Cibin este de astăzi gazda unui eveniment ce are ca scop principal educaţia ecologică prin proiectul european PLATO.

Acesta este mai exact un proiect european de cooperare în domeniul educaţiei început în anul 1996 şi realizat iniţial cu fonduri europene, iar ulterior finanţat în principal de şcolile partenere. Activităţile proiectului sunt realizate prin cooperarea Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr”, Colegiului Naţional „Octavian Goga” şi Liceului de Artă din Sibiu şi cinci şcoli partenere din Uniunea Europeană, respectiv Şcoala din Landshut, Şcoala Europeană din München, Şcoala Europeană din Karlsruhe, toate trei Germania, şcoala din Pressbaum, Austria şi şcoala din Asnæs, Danemarca. Reuniunea anuală a proiectului se desfăşoară în acest an în Sibiu, de astăzi şi până joi, inclusiv. Tema reuniunii din acest an este „Educaţia ecologică pentru un mediu sănătos”. „Prin activităţile propuse se urmăreşte implicarea şi educarea în spirit civic a elevilor din şcolile partenere privind o problemă gravă a lumii contemporane: poluarea şi efectele acesteia asupra calităţii vieţii fiecăruia dintre noi” a explicat profesorul Gabriel Negrea, unul din principalii organizatori.

Ecologizare în Păltiniş
Pe parcursul zilelor următoare, elevii şi profesorii implicaţi în proiect vor desfăşura activităţi de cercetare teoretice şi practice în ateliere de lucru organizate în Sibiu şi în Păltiniş. Totul culminează miercuri, când, de Ziua Mondială a Curăţeniei, elevii şi profesorii participanţi vor desfăşura activităţi de îndepărtare a deşeurilor din zona Păltiniş. „Vom prezenta rezultatele activităţilor în cadrul sesiunii finale a reuniunii de proiect care va avea loc joi” a mai declarat Negrea.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite