Sibiu : Scandal între români şi maghiari la sediul UDMR Mediaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Uniunea Democrată a Marghiarilor din România, Filiala Mediaş, a reclamat un conflict interetnic la Poliţie.

Şefii maghiarilor susţin că, luni seara, un grup de medieşeni a dat buzna în sediul UDMR Mediaş şi au agresat fizic şi verbal mai mulţi membrii care se aflau la o petrecere. Într-un comunicat de presă, UDMR susţine că 2 tineri au necesitat chiar îngrijiri mediacale în urma altercaţiei.

"La sediul UDMR din Mediaş, au apărut mai mulţi necunoscuţi care, în ciuda apelului repetat al organizatorilor, au refuzat să părăsească sala, ba mai mult, au agresat verbal şi fizic pe tinerii maghiari. Dincolo de însemnatele pagube materiale, mobilierul distrus şi geamuri sparte etc., doi tineri maghiari, grav răniţi, au fost  transportaţi la spital”, susţin liderii Organizaţiei Judeţene Sibiu a UDMR. Aceştia consideră incidentul este un atac deschis împotriva comunităţii maghiare din Mediaş. Poliţia face cercetări în acest caz, însă susţin că nu a fost vorba decât de o altercaţie ivită pe fondul consumului de alcool, nici vorbă de dispute interetnice.

“S-a depus o reclamaţie pentru violare de domiciliu iar noi efectuăm cercetări în acest caz. Într-adevăr a fost vorba de o altercaţie, pe fondul consumului de alcool, între două grupuri de tineri care erau la petreceri în două locaţii învecinate”, spune Luciana Balteş, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Poliţiştii susţin că cele două persoane nu au fost rănite grav şi au fost îndrumate către Serviciul de Medicină legală în vederea eliberării de certificate medico-legale.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite