Sibiu: 145 de elevi din alte judeţe vor învăţa la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi dintre elevii care şi-au depus dosarul de înscriere la unul dintre liceele sibiene sunt din Vâlcea, însă nu au lipsit nici cererile din Moldova sau chiar Bucureşti. Liceele cu profil industrial şi mecanic sunt printre cele mai căutate

Liceele şi colegiile sibiene prezintă un interes tot mai mare pentru elevii din alte judeţe de la an la an. Astfel că, dacă anul trecut, 130 de absolvenţi de clasa a VIII-a din alte judeţe au ales să studieze în Sibiu, numărul lor a crescut anul acesta la 145. Cei mai mulţi dintre candidaţii care şi-au depus dosarul în perioada 18-25 iunie la Inspectoratul Şcolar Judeţean sunt din Vâlcea, însă nu au lipsit nici cererile din judeţe precum Mureş, Braşov, Alba Hunedoara, Botoşani, Maramureş, Bacău, Cluj, Ilfov, Argeş şi chiar din Capitală.
Potrivit inspectorilor sibieni, doar 10 dintre absolvenţii care au venit din alte judeţe au optat pentru un liceu cu profil german, cum este Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal”, iar celelalte cereri s-au îndreptat către licee cu profil industral sau mecanic. „Şcoala Naţională de Gaz din Mediaş a prezentat un mare interes pentru elevii veniţi din Moldova, iar în Sibiu s-a optat pentru Liceele Independenţa, Alimentar, Economic, Textil sau cel de Construcţii”, ne-a spus Delia Stoicescu, inspector în cadrul ISJ Sibiu. 

Mediile între 8 şi 9 au predominat
Potrivit acesteia, mediile de admitere ale elevilor din alte judeţe nu sunt dintre cele mai bune, nivelul de pregătire al elevilor fiind unul mediocru. Trei dintre cei care şi-au depus dosarul de înscriere au avut media între 4 şi 5, 16 au avut o medie între 5 şi 6, alţi 33 au între 6 şi 7 şi tot atâţia au şi între 7 şi 8. Numărul elevilor cu medii între 8 şi 9 s-a ridicat la 36, cele mai multe la număr, iar alţi 24 de elevi au avut o medie cuprină între 9 şi 10.
Elevii care şi-au depus dosarele între 18 şi 25 iunie vor fi repartizaţi computerizat în 3 iulie, iar între 6 şi 16 iulie aceştia trebuie să se înscrie la liceele la care au fost declaraţi admişi. Inspectoratul Şcolar a pus la dispoziţia elevilor aproape 4.000 de locuri în liceele sibiene pentru anul şcolar 2009-2010.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite