Sibiu: Proprietarul calului care a ucis un sibian pe A1 riscă doi ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrătorii Poliţiei Autostrăzi l-au identificat, vineri, pe proprietarul calului care a provocat accidentul în urma căruia un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Sibiu, a murit pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, după ce maşina pe care o conducea a lovit animalul.

CITEŞTE ŞI:

A murit la doar 25 de ani după ce i-a sărit un cal în faţa maşinii

Civilizaţie urbană pe străzile oraşului: „dreptate“ făcută cu pumnul

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Autostrăzi, în locul în care a avut loc accidentul gardul este rupt pe o lungime de peste 25 de metri, iar la autostradă nu exista o firmă de pază care să supravegheze tronsonul de şosea, obligaţia revenind administratorului acesteia, respectiv Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

"Proprietarul calului se numeşte Nicolae Mitruleasa. A fost găsit astăzi de către poliţiştii rutieri. El are 60 de ani şi locuieşte într-una din locuinţele improvizate din apropierea autostrăzii. Toţi localnicii au cai, care păşunează în apropierea şoselei, iar omul în cauză spune că patrupedul era deosebit de nărăvaş, fugind din grajd direct pe carosabil. Nu este prima situaţie în care cai şi oi traverseazã autostrada sau chiar circulă pe ea, iar în baza autosesizărilor agenţilor, dar şi a reclamaţiilor venite pe Serviciul Unic de Urgenţă 112, acestea au fost îndepărtate. Cât priveşte gardul împejmuitor al şoselei, paza este obligaţia administratorului drumului, nu este atribuþia poliţiştilor, iar în acest moment nu există o firmã de pază sub contract cu CNADNR", a declarat pentru Mediafax comisarul şef George Grigore, şeful Poliţiei Autostrăzi.

Dosar penal

Procurorii Parchetului Tribunalului Argeş au deschis, vineri, dosar penal sub acuzaţia de ucidere din culpă, urmând ca ancheta să stabilească împrejurările în care a avut loc accidentul, precum şi persoanele vinovate. "Am început cercetările în acest dosar penal de ucidere din culpă, iar proprietarul calului a fost identificat, dar nu va fi reţinut. Vom cerceta împrejurările în care calul a ajuns pe autostradă şi pentru a se constata care sunt persoanele ce aveau în atribuţii siguranţa circulaţiei, respectiv să împiedice pătrunderea animalului pe carosabil. Urmeazã să-i identificãm. Pentru ucidere din culpă, pedeapsa este închisoare de la doi la şapte ani", a declarat procurorul Laurenţiu Palaghină, purtãtor de cuvânt al Parchetului de pe lângã Tribunalul Argeş.

A murit dintr-o prostie

Un tânãr în vârstã de 25 de ani, din Sibiu, a murit, în noaptea de joi spre vineri, după ce maşina pe care o conducea pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, pe sensul de mers spre Capitală, a lovit un cal care se afla pe şosea, după care maşina a ajuns în parapetul metalic de pe partea dreaptă a drumului.

Primele cercetãri ale poliţiştilor arată că şoferul, care se deplasa dinspre Sibiu spre Bucureşti, s-a trezit în faţă cu un cal, pe care nu a mai putut sã-l evite, impactul fiind deosebit de puternic. Potrivit medicului Bogdan Lazăr de la Serviciul de Ambulanţă Argeş, în urma accidentului şoferul de 25 de ani a suferit o fracturã deschisă cranio-cerebrală şi a fost transportat la spital în stop cardio-respirator, însă a murit la scurt timp.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite