Sibiu: Zeci de elevi îşi petrec vacanţa dintre semestre în tabăra de la Păltiniş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii vor lua lecţii de schi şi se vor bucura din plin de zăpadă
Elevii vor lua lecţii de schi şi se vor bucura din plin de zăpadă

70 de elevi de gimnaziu au fost răsplătiţi de părinţi cu şase zile de vacanţă în staţiunea din Munţii Cindrel, aici fiind deschisă singura tabără din judeţ. Distracţia copiilor i-a costat pe aceştia 300 de lei.

NU RATA:

Vrăjitoarele au invadat patinoarul Olimpia

Om de zăpadă gigantic, la Serbările Zăpezii din Comandău

Păltinişul, cea mai veche staţiune din ţară, a atras ca un magnet zeci de elevi de şcoală generală în scurta vacanţă pe care aceştia o au între cele două semestre. În total, 50 de elevi de la Colegiul Naţional „Octavian Goga“ din Sibiu şi alţi 20 de la o şcoală din judeţul Olt vor petrece şase zile de vis şi se vor bucura din plin de frumuseşea peisajelor montane, în staţiunea aflată la cea mai mare altitudine din ţară. „ Singura tabără deschisă în această scurtă vacanţă este cea de la Păltiniş, deoarece este singura în care copiii aveau ce face. Nu avea niciun sens să aducem copii în centrele de agrement de la Sălişte, Cisnădioara, Sadu sau Ocna, din moment ce acestea nu oferă nicio alternativă de distracţie în această perioadă. Păltinişul este tabăra de sezon, zăpada este din plin, peisajul este foarte frumos, şi, cu siguranţă, copiii se vor distra aici“, ne-a spus Radu Pau, consilier în cadrul Direcţiei Judeţene de Tineret Sibiu.

Lecţii de schi şi de karate
În timp ce elevii din Sibiu au preferat să se bucure de zăpadă şi să se distreze pe pârtie, cei din sudul ţării au urcat la Păltiniş cu un scop precis. „ Elevii din Olt au venit aici în cantonament. Astfel că, pe lângă distracţia de pe pârtie, copiii vor participa la lecţii de karate“, a completat Radu Pau. Pentru cele şase zile de distracţie, părinţii elevilor au plătit câte 50 de lei pe zi, sumă în care este inclusă cazarea şi cele trei mese pe care copiii le primesc, la care se adaugă costurile pentru transportul copiilor.

Solicitări continue
Potrivit reprezentanţilor DJT Sibiu, tabăra de la Păltiniş este una dintre cele mai căutate din judeţ, solicitările continuând şi după finalizarea vacanţei dintre cele două semetre. „ În perioada 10-14 februarie, aici vor ajunge alţi 50 de copilaşi de clasa a IV-a, împreună cu câteva cadre didactice de la Şcoala Generală «Mihai Eminescu», într-o tabără de studiu. Şi în cazul lor, tariful va fi acelaşi, dar perioada este mai scurtă“, mai spune consilierul din cadrul DJT Sibiu.

Alţii au preferat tabăra de la Buşteni

Cei care au vrut să plece din Sibiu în această vacanţă au ales tabăra de la Buşteni, judeţul Prahova. Potrivit reprezentanţilor DJT Sibiu, 20 de elevi de la diferite licee din oraş au ajuns deja pe Valea prahovei, unde vor rămâne până la sfârşitul săptămânii. În acest caz însă, tariful de cazare a fost de 57 de lei pe zi, ceea ce înseamnă că valoarea totală a sejurului a crescut cu 42 de lei faţă de cel din Păltiniş.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite