Sibiu: Vrei să pilotezi un avion deasupra Sibiului? Înscrierile au început!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi cei care îşi doresc să înveţe să piloteze un avion se pot înscrie la lecţii de zbor până pe 12 februarie la Aeroclubul „Heman Oberth.

Aeroclubul „Heman Oberth“ a început în această săptămână înscrierile pentru sezonul de zbor 2010, atât la cursurile de zbor cu motorul şi la aviaţie ultra uşoară cât şi la paraşutism. Vârsta minimă pentru participarea la cursurile de zbor este 16 ani iar ultima zi în care se poate depune dosarul este 12 februarie.

Înscrierile se fac la sediul aeroclubului de pe strada Avram Iancu, nr.14, şi este nevoie de cartea de identitate şi echivalentul în lei a 15 euro, reprezentând cotizaţia anuală a membrilor clubului. „Cei care doresc să se înscrie vor primi toate fişele necesare de la Aeroclub. Înainte de a începe cursurile teoretice, toţi cei înscrişi vor da un test de admitere la cursuri din noţiune de bază de matematică şi fizică“, a declarat Gabriel Scurtu, comandantul Aeroclubului „Heman Oberth“.

Cei care nu reuşesc să treacă testul vor fi respinşi şi îşi vor primi cotizaţia înapoi, având şansa de a participa la cursurile de zbor în anul viitor. Pe 13 februarie încep oficial cursurile, programul fiind de aproximativ două ore în fiecare zi de vineri, sâmbătă şi duminică până la jumătatea lunii aprilie. După pregătirea teoretică la care se învaţă noţiuni de meteorologie aeronautică, performanţe şi limite umane ori legislaţie aeronautică, urmează un examen scris tip grilă, la paraşutism testul fiind precedat de examen fizic reprezentat de mai multe probe de viteză şi rezistenţă.

Cei care trec de examen încep din luna mai pregătirea practică. După zece zboruri de control, cu instructorul pe locul din dreapta al avionului, elevul este lăsat la liber. Anul trecut 25 de sibieni s-au înscris la cursurile pentru zbor, toţi cu vârste de până în 23 de ani.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite