Sibiu: Garda Financiară a închis un magazin de droguri ușoare care ignoră decizia și vinde în continuare produse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiar dacă are activitatea suspendată, magazinul încă funcţionează.
Chiar dacă are activitatea suspendată, magazinul încă funcţionează.

Un magazin de plante etnobotanice din Sibiu a fost închis pentru evaziune fiscală. Este vorba de magazinul „Relax, just do it“ de pe strada Tribunei care, deşi a fost suspendat de Garda Financiară, încă îşi continuă activitatea. Comisarii Gărzii Financiare sunt porniţi să verifice toate chioşcurile şi magazinele unde se comercializează droguri legale.

Un magazin care comercializează plante etnobotanice a fost închis de comisarii Gărzii Financiare în prima zi a acestei săptămâni pentru evaziune fiscală şi a primit o amendă de 10.000 de lei.

Această acţiune a Gărzii Financiare a beneficiat de sprijinul poliţiştilor de la Judiciar şi s-au făcut verificări la patru magazine de vise. „Două dintre ele erau închise temporar, magazinul de pe strada Coşbuc şi cel din Piaţa Mică. La cel de lângă Podul Minciunilor din punct de vedere contabil, am găsit totul perfect. Dar era foarte multă marfă, foarte puţine vânzări, ceva suspect se întâmplă acolo. La cel de pe Tribunei nu se dădeau bonuri de casă, vânzătorul a motivat că nu merge casa, dar nici registru în care să noteze vânzările nu aveau. Îi suspendăm activitatea şi îi amendăm pentru nemarcatul pe casă cu 10.000 de lei. Documentele nu le-am verificat, pentru că patronul este din Ialomiţa şi acolo este sediul social, astăzi la ora 12 acesta vine la sediul Gărzii şi atunci îi vom înmâna şi amenda“, a declarat comisarul Nicolae Fumurescu, directorul Gărzii Financiare din Sibiu. În momentul când fotograful ziarului Adevărul de Seară a vrut să facă poze magazinului, reprezentantul acestuia s-a ferit şi a declarat: „Nu, domne, nu e adevărat. Nu ne-au închis. Ne-au dat amendă, dar magazinul nu este închis.“

Toate magazinele de vise vor fi verificate
Deşi acţiunile de control ale Gărzii Financiare vizează evaziunea fiscală, directorul a recunoscut că este vorba şi de o credinţă personală că sărurile şi plantele etnobotanice sunt foarte toxice şi nocive. „Este o autosesizare la care a contribuit şi faptul că un tânăr a murit acolo (n.r.: în Bucureşti) şi că am observat modul lor de acţiune: vine un client, dă banii, ia un pliculeţ şi în două secunde pleacă. Cât am stat acolo, foarte mulţi copii au venit să cumpereAm înţeles că şi în cluburi este nenorocire, sunt mulţi dealeri şi toţi vând la negru. E foarte greu să facem un control în grup, mai degrabă să facem o razie cu mascaţii“, a precizat Nicolae Fumurescu. Controalele la magazinele de vise vor continua şi în zilele următoare, până comisarii Gărzii Financiare vor reuşi să verifice toate locaţiile în care se vând produse etnobotanice cu conţinut stupefiant şi psihotrop.

Încă legale, pentru o perioadă nedeterminată
Ministrului Sănătăţii nu a finalizat încă un act normativ privind interzicerea consumului de produse etnobotanice. Reprezentanţii Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) din Sibiu au planificat pentru 22 februarie o campanie de strângere de semnături care să susţină această lege.



Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite