Sibiu: Vânzări record la verighete şi inele de logodnă de Valentine's Day

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiencele probează multe verighete până se hotărăsc ce să cumpere.
Sibiencele probează multe verighete până se hotărăsc ce să cumpere.

Dragostea e dragoste tot timpul anului, dar parcă mai romantică este o cerere în căsătorie în luna februarie. Îndrăgostiţii sibieni au sporit vânzările comercianţilor de verighete şi inele de logodnă, lăsând multe magazine cu stocurile goale.

Odată cu Valentine's Day şi Dragobete, vânzările de inele de logodnă au crescut simţitor. La fel stau lucrurile şi la verighete, tinerii care urmează să se căsătorească în acest an căutând în preajma sărbătorii dragostei să cumpere perechea de verigi. „La verighete de nuntă a crescut cererea cu 10% înainte de ziua de Sfântul Valentin. Cele mai cumpărate sunt verighetele din combinaţii de aur, noi avem modele care nu se găsesc la niciun alt magazin de bijuterii din oraş“, a declarat Mioara Duca, administrator magazin bijuterii. Când vine vorba de inele de logodnă şi verighete, în magazinele care comercializează bijuterii nu este deloc criză. Ba, mai mult, cererea e atât de mare încât rămân fără marfă pe stoc. „S-au mărit vânzările încât chiar am terminat verighetele. Au mai rămas pe stoc doar mărimile foarte mari şi foarte mici, iar pe acetea le-am returnat. Urmează să ne vină marfă“, a precizat Alexandra Borboană, lucrător comercial.

Veriga simplă este în trend
Cele mai căutate sunt verighetele late, cu model simplu şi din combinaţii de aur galben şi alb sau cu aur mătuit. Verighetele fără pietre preţioase se taxează în funcţie de gramaj, iar gramul de aur de 14 K costă 95 de lei. Simplitatea este dorită şi la inelele de logodnă, unde veriga nu trebuie să aibă mai mult de trei pietricele care, musai, să fie transparente, din zirconiu pentru buzunarele limitate, sau din diamant, pentru persoanele mai înstărite. „Părerile sunt împărţite când vine vorba de mărimea pietrei, sunt cerute şi inelele cu piatră mare, şi inelele cu piatră mai mică. Unii vor ceva mai special pentru cererea în căsătorie, cum este inelul „2 în 1“, care are două inele parcă lipite care costă 200 de lei, sau inelul care întors pe cealaltă parte are o piatră de altă culoare, acesta costă între 350 şi 400 de lei“, a mai subliniat Alexandra Borboană. Tinerii sunt cei mai mulţi clienţi de inele de logodnă şi verighete iar cutiuţele de bijuterii cele mai cumpărate sunt cele în formă de inimioară.„Ne căsătorim în acest an şi vrem să cumpărăm acum verighetele, sperăm să găsim reduceri în această perioadă“, a declarat Teodora Vlad, o viitoare mireasă.

Verigile cu diamante, ocolite
Nu toate magazinele cu bijuterii se laudă cu vânzări mari. Comercianţii de verighete şi inele cu diamant n-au vândut mai bine în această perioadă. Preţul destul de ridicat este singura explicaţie, verighetele cu diamant pe veriga doamnei având o valoare de la 2.000 de lei până la peste 6.000 de lei, pentru o mărime de 0,03 K a pietrei.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite