Sibiu: Vacanţe la preţ redus, magnet pentru sibieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul „Înscrieri timpurii“ a prins foarte bine la public în acest an, spun operatorii de turism. Reducerile de până la 30% şi siguranţa destinaţiei preferate sunt pricipalele motive pentru care sibienii recurg la acest program. Bulgaria şi Turcia rămân în topul destinaţiilor preferate şi în acest an

Concediul mult visat, în destinaţia preferată, la preţ extrem de avantajos. Acestea sunt „ingredientele“ care i-au determinat pe tot mai mulţi sibieni să treacă din timp pragul agenţiilor de turism din oraş. Potrivit operatorilor sibieni, numărul celor care au apelat anul acesta la programul „Înscrieri timpurii“ este cu aproximativ 25% mai mare decât în anii anteriori. „ Acesta poate fi un semn că economia începe să se revigoreze. Totodată, oamenii au învăţat că prin acest program nu au decât de câştigat, economisind sume bune de bani“, ne-a spus Romeo Roman, directorul Agenţiei „Trans Europa“.

Reducerile de până la 30%
Anul acesta, înscrierile timpurii sunt valabile până la sfârşitul lunii aprilie. În funcţie de destinaţie, reducerile pot ajunge chiar până la 30%. „ Reducerile încep de undeva de la 8%, iar cele mai multe variază în jurul valorii de 20%. Spre bucuria noastră, anul acesta cererile au fost foarte multe“, a spus Codruţa Bolta, de la Paralela 45. „Există chiar şi locaţii unde toate locurile au fost epuizate“, spune şi cristina Morariu, de la Agenţia „Vacanţa de Vis“.

Bulgaria şi Turcia, în preferinţe
Ca şi până acum, condiţiile deosebite şi preţurile extrem de avantajoase i-au determinat pe cei mai mulţi dintre clienţi să aleagă, din nou, Bulgaria şi Turcia, în detrimentul litoralului românesc. „Am găsit o ofertă extrem de avantajoasă la Nisipurile de Aur, unde voi merge împreună cu soţia şi fiul meu la jumătatea lunii august. Concediul era programat din timp, aşa că reducerea pe care am primit-o pentru rezervarea din timp este bine-venită“, ne-a spus Ştefan Dumitru, care a apelat la acest program. Un sejur în Bulgaria, cu o reducere de 20%, poate fi cumpărat în această perioadă la 460 de euro. Tariful include cazarea într-un hotel all inclusiv de trei stele plus, iar accesul copiilor sub 14 ani este gratuit. În Turcia însă, vacanţa la un hotel de cinci stele, cu o reducere de 12%, va scoate din buzunarele sibienilor990 de euro.
Potrivit operatorilor de turism, cereri există şi pentru litoralul românesc, însă aici predomină hotelurile de două sau trei stele. De exemplu, un sejur la un hotel de trei stele, în luna iunie, poate fi cumpărat cu 260 de lei de persoană, preţ în care intră însă doar cazarea.  „ În România sunt preferate hotelurile modeste, deoarece cele de patru stele au preţuri de Turcia“, spune Romeo Roman, director agenţie de turism

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite