Sibiu: Turiştii, alungaţi de "criza" de zăpadă de la munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtia de la Păltiniş rămâne pustie
Pârtia de la Păltiniş rămâne pustie

Vremea le-a încurcat planurile turiştilor care vroiau să îşi petreacă pe pârtie Crăciunul. Lipsa zăpezii în zonele montane din Sibiu a făcut imposibilă deschiderea pârtiilor de la Păltiniş şi de la Gura Râului şi a alungat o parte dintre turişti.

Potrivit hotelierilor, turiştii nu au lipsit cu desăvârşire, dar nici nu au fost ca în alţi ani cu zăpadă. „Am avut turişti destul de mulţi având în vedere că nu avem zăpadă. Au fost însă şi rezervări anulate, în jur de 20 la sută, ale celor care nu aveau avansuri plătite” a declarat pentru Adevărul de Seară, Silvia Belet, recepţioner la Hotelul de patru stele „Cindrelul“, din Păltiniş.
Ieri, codul galben nu a adus decât ninsori neînsemnate la Păltiniş, astfel că turişţii nu s-au putut bucura nici măcar de un săniuş. „A nins puţin, dar numai cât să se acopere iarba. Copii nici nu s-au putut bucura de un săniuş. Ne-am mulţumit cu frumuseţea zonei`` a declarat pentru Adevărul de Seară, Lucia Bica, o turistă din judeţul Braşov, care a petrecut cu familia a doua noapte de Crăciun la o cabană din Păltiniş.
Dacă în alţi ani, sibienii urcau la ski în a doua zi de Crăciun, iar drumul spre Păltiniş era foarte aglomerat, de data aceasta, amatorii sporturilor de iarnă nu au avut incotro şi au stat acasă sau au ieşit în Piaţa Mare la patinoar, sigurul loc care aminteşte de iarnă la Sibiu.
Nici la Bâlea Lac, turiştii nu s-au înghesuit să urce în aceste zile cu telecabina. Aici este practic singura atracţie a iernii în judeţ, hotelul de gheaţă fiind deschis în Ajun de Crăciun şi rezervat pentru Revelion. Din păcate nici la Bâlea Lac nu se pot practica sporturile de iarnă, deoarece zăpada nu avea aseară mai mult de 20 de centimetri, iar Winter Park-ul nu este funcţional încă.


Distracţie la pensiune
Proprietarii de pensiuni din Mărginimea Sibiului au ştiut să îşi păstreze clienţii, găsind alternative de distracţie, în lipsa zăpezii. „ Noi am avut pensiunea plină, iar lipsa zăpezii nu ne-a afectat deloc. În seara de Crăciun am fost colindaţi de junii satului, după care turiştii au jucat tenis de masă până înspre dimineaţă“, ne-a spun Norica Gligorea, proprietara pensiunii „Norica“, din Gura Râului.
Hotelierii îşi pun speranţa în ninsorile anunţate în această săptămână pentru zona montană a judeţului, care ar putea permite depunerea unui strat de zăpadă care să permită practicarea sporturilor de iarnă.


Fulguieli până la Anul Nou

Meteorologii nu au veşti foarte bune pentru hotelieri şi pentru skiori. Azi dimineaţă la ora 8, după ninsorile sporadice căzute în zona montană în cursul nopţii, la Păltiniş stratul de zăpadă era de 9 centimetri, iar la Bâlea Lac de 46 de centimetri. Mai sunt aşteptate ceva ninsori slabe la noapte, iar între timp vor fi doar fulguieli. “În noaptea de 29 spre 30 vom avea ninsori în zona montană, dar nu în cantităţi semnificative. Până după anul nou nu se anunţă depunerea unui strat consistent de zăpadă în zonă montană” a precizat Eugen Mitea, meteorolog de serviciu la Centrul Meteorologic RegionalTransilvania Sud.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite