Sibiu: Totul despre cum "funcţionează" oraşul de Anul Nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu
Sibiu

Vezi ce magazine sunt deschise de Revelion şi până la ce oră, cum circulă autobuzele şi când poţi să înregistrezi documente de stare civilă în această perioadă.

Când putem merge la cumpărături

La Sibiu sunt închise toate magazinele pe data de 1, cu excepţia non-stop-ului Roger, de pe Calea Dumbrăvii.
Metro Cash&Carry va fi deschis azi până la 22 şi va avea program scurt în zilele de ajun pentru Crăciun şi Anul Nou, adică de la ora 6 până la 16.
Hypermarketul Real acesta va funcţiona până la ora 23 miercuri,  iar în 31 decembrie magazinul Real se va închide la ora 18 iar în 2 ianuarie are program normal.
Galeriile comerciale Carrefour închid miercuri normal la 22, iar pe 31 decembrie au programde la 10 la 16,  în timp ce pe 2 ianuarie de la 14 la 20.
Magazinul Kaufland este deschis până la ora 24 în 30 decembrie, .iar în ultima zi din an de la 7 la 17, urmând ca pe 2 ianuarie să intre în normal.
Pe 31 decembrie magazinele Billa se închid mai repede decât de obicei, adică la 18, iar pe 2 ianuarie programul este de la ora 10 la ora 18.
Promenada Mall va funcţiona după programul normal azi, adicî până la 22, iar în 31 decemrbie se vor închide la ora 18. Pe 2 ianuarie programul de la Promenada este de la 14 la 22.
Pieţele sibiene vor fi deschise pe 31 decembrie, dar vor fi închise în data de 25 decembrie şi 1 ianuarie.


Spitalul funcţionează normal, Policlinica e închisă până luni

Activitatea în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu se desfăşoară normal de sărbători, excepţie făcând Policlinica, pentru că nu s-au făcut programări pentru aceste perioade. Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului va asigura servicii medicale la capacitate normală, iar în secţiile clinice se va asigura permanenţa în asistenţa medicală prin sistem de gardă. Medicii spitalului recomandă sibienilor, în aceste zile de sărbătoare, cumpatare în ceea ce priveşte consumul de alimente grase si alcool, iar fructele şi legumele nu trebuie să lipsescă din meniul zilnic.

Farmacii Non Stop

Pe 31 decembrie,  1,2 şi 3 ianuarie vor fi deschise permanent Farmacia San Marco de la Cedonia, şi Farmacia Polisano de pe Bulevardul Mihai Viteazu. Farmacia 24 are program zilnic până la ora 23.


Programul la Naşteri, Căsătorii şi Decese

Biroul de înregistrare a deceselor va fi deschis în data 31 decembrie şi în data de 2 ianuarie între orele 9 şi 13, după care se intră în normal de luni.
Biroul de naşteri va fi deschis în  31 decembrie, între orele 9 şi 13
Biroul căsătorii va fi deschis în data de 31 decembrie şi pentru preluare documente şi pentru oficierea căsătoriilor, între orele 9 şi 13.

Cum circulă autobuzele în Sibiu
Dacă vreţi să vă petreceţi noaptea dintre ani în centrul oraşului sau dacă va trebui să ajungeţi dintr-o parte în cealalta a Sibiului şi nu aveţi cu ce să vă deplasaţi, trebuie să ştiţi că reprezentanţii Tursib au decis să introducă un autobuz special, care va circula doar în această noapte. „Traseul 2010", aşa cum a fost el denumit, va circula între orele 21.15 şi 3.45, cu o frecvenţă de 30 minute pe următorul itinerariu: Parcul Tineretului- Corneliu Coposu- Andrei Şaguna- Alba Iulia- Sens Giratoriu (Alba Iulia- Bielz)- Alba Iulia- Malului- Cibinului- Teclu- Constituţiei- Parcul Tineretului .
În zilele de 1, 2 şi 3 ianuarie, autobuzele Tursib vor circula după programul de duminică.

Pe traseul Sibiu - Păltiniş se va circula după programul normal pe parcursul întregii perioade, cu excepţia datei de 1 ianuarie când prima plecare va fi la ora 11.00 din Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite