Sibiu: Teologii sibieni au cântat colinde la Lisabona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Telologii sibieni au cântat colinde la Lisabona
Telologii sibieni au cântat colinde la Lisabona

În capitala Portugaliei au răsunat colindele româneşti în interpretarea corului de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

Corala Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu a avut patru concerte de colinde şi muzică bisericească la Lisabona si Setúbal în perioada 9-13 decembrie. Evenimentele au fost organizate de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română din Portugalia şi au avut loc la Catedrala Patriarhală din Lisabona, Biserica São Sebastião din Setúbal, Basílica da Estrela din Lisabona şi Parohia Ortodoxă Română din Lisabona.

Corala a participat cu binecuvântarea ÎPS Dr. Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, prin prezenţa Episcopului-Vicar Andrei Făgăraşanul. Repertoriul coralei este alcătuit din piese din literatura muzicală autohtonă şi universală, din colinde româneşti şi străine, precum şi din lucrări de muzică bisericească ortodoxă. Corala Teologică este condusă de Pr. Lect. Univ. Dr. Dobre Vasile Sorin şi are în componenţa sa preoţi, diaconi, profesori şi studenţi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite