Sibiu: Telefonista reclamantă de la ISU, detaşată "în secret" la Agnita

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Melania Rădoaie susţine că ordinul de detaşare este ilegal secretizat
Melania Rădoaie susţine că ordinul de detaşare este ilegal secretizat

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a găsit modalitatea de a face linişte în unitate, după ce soţii Rădoaie, au îndrăznit să facă publice abuzurile de la pompieri.


Pentru că  „a dat prea mult din casă” Melania Rădoaie, telefonistă în cadrul ISU Sibiu, a avut luni o „surpriză” când a ajuns la locul de muncă. Femeia, alături de soţul ei, fost angajat al aceleiaşi instituţii, au povestit în Adevărul de Seară despre mai multe abuzuri la care sunt supuşi, ei şi colegii lor, de către conducerea Inspectoratului. „Au venit 5 oameni să mă oblige să semnez un ordin în care scria doar că peste două zile trebuie să merg la Agnita, fără să mi se spună motivul, fără să ştiu nimic”,  susţine Melania Rădoaie.
Motivul e la Secret
Telefonista susţine că măsura este ilegală şi spune că nu o v-a duce la îndeplinire, chiar dacă asta ar însemna să încalce regulamentele. „Ordinul pe care mi l-au prelucrat mie, dar care nu l-am semnat a fost întocmit în baza unui document secret şi nu mi s-a spus de ce am fost detaşată. Eu nu pot face naveta, 50 de kilometri”, povesteşte femeia.
Mazilită pentru că a vorbit
Melania Rădoaie consideră că totul i se trage de la faptul că a avut curaj să vorbească în presă despre abuzurile coducerii. „Am fost mazilită. Mă trimit la Agnita la o subunitate care are 7 telefonişti, în condiţiile în care la Sibiu, întregul Inspectorat are doar 3. Dintre ei, doar eu sunt căsătorită”, declară Melania.
Detaşare legală
Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu a vorbit în numele conducerii şi, fără să dea foarte multe detalii a afirmat că totul este în regulă. „Detaşarea doamnei este una temporară şi legală”, a spus Diana Lazăr, ofiţer de relaţii publice al ISU Sibiu. Deşi am solicitat şi un punct de vedere de la IGSU,  reprezentanţii instituţiei nu au transmis, pentru moment, niciun răspuns. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite