Sibiu: Tehnologia elimină cozile la biletele de tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noile reguli vor înlătura cozile la ghişee
Noile reguli vor înlătura cozile la ghişee

Începând de anul acesta, Casa judeţeană de Pensii a modificat condiţiile de acordare a biletelor. Noile reguli îi avantajează pe cei care nu au mai beneficiat de astfel de bilete în ultimii doi, pe cei care beneficieză de pensie de invaliditate şi pe cei care au un venit lunar de până la 400 de lei.

Începând de săptămâna aceasta, Casa Judeţeană de Pensii a început să primească cereri din partea pensionarilor sibieni care vor să beneficize de un bilet de tratament balnear. „ Luna aceasta, la sediul instituţiei îşi pot depune cereri doar persoanele care solicită bilete cu plecare în lunile martie şi aprilie“, ne-a spus Maria Spătăcean, purtător de cuvânt al CJP Sibiu.

Biletele vor fi repartizate automat
Oamenii nu vor mai fi însă nevoiţi să aştepte ore în şir ca să-şi depună cererea la Casa de Pensii. Şi asta pentru că biletele în staţiuni nu se vor mai împărţi după regula „primul venit, primul servit“, ca până acum, ci după criterii noi care ar trebui să elimine îmbulzeala. Se va avea în vedere categoria de pensie, cuantunul acesteia şi istoricul tratamentelor. Astfel, avantajaţi de noile reguli vor fi sibienii care primesc pensie de invaliditate, cei care nu au mai fost la tratatment în ultimii ani, dar şi cei a căror pensie maximă este de 400 de lei. „Recomandăm solicitanţilor să nu se aglomereze la ghişee în primele zile de depunere întrucât, la repartiţia biletelor în acest an nu se va ţine seama de numărul de înregistrare al cererii, ci de punctajul pe care îl realizează fiecare pensionar, punctaj care va fi stabilit în mod automat printr-un program informatic“, a completat Maria Spătăcean. Cât despre locaţiile pentru care sunt oferite bilete de tratament, acestea urmează a fi cunoscute abia după 15 martie, când se vor finaliza contractările organizate de către Casa Naţională de Pensii.

Pensionarii, mulţumiţi de modificări
Părerile pensionarilor în ceea ce priveşte modificările sunt împărţite. Chiar dacă unii dintre aceştia sunt supăraţi că vor avea un punctaj mai mic şi ar putea să îşi piardă locul, cei mai mulţi sunt mulţumiţi de noul sistem şi speră ca astfel să prindă un bilet, pentru prima dată. „Nu am ştiut de aceste modificări, dar mi se par fosrte bine venite. Este prima dată când îmi depun cerere şi sper să primesc un bilet. Cei care au bani pot să îşi plătească şi singuri tratamentul“, ne-a spus Victoria Lăzăroiu, în vârstă de 59 de ani, pensionată pe caz de boală.

Aproape 5.000 de bilete, distribuite în 2009
Pe parcursul anului trecut, în judeţul Sibiu au fost eliberate 4.830 de bilete de tratament balenar. Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Pensii, cele mai solicitate staţiuni au fost Căciulata, Bazna,  Covasna, Geoagiu, Govora, Felix, Olăneşti, Băile Herculane

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite