Sibiu: Tarife mai mici şi mai atractive la aeroport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeroportul vrea ca traficul de călători de la Sibiu să fie mai mare decât în prezent.
Aeroportul vrea ca traficul de călători de la Sibiu să fie mai mare decât în prezent.

Consiliul de administraţie va micşora actualele tarife de aterizare şi decolare pentru aerogara în care s-au băgat zeci de milioane de euro. Consiliul Judeţean este nemulţumit că la Sibiu nu vin şi marii operatori de curse low-cost şi a pus piciorul în prag la aeroport.

Chiar dacă cifrele financiare ale aeroportului arată că această instituţie a reuşit să fie rentabilă, cel puţin pentru acest an, când veniturile au fost mai mari decât cheltuielile, cei de la Consiliul Judeţean Sibiu, care administrează acest obiectiv, vor ca aerogara internaţională să atragă şi mai mulţi călători pe viitor. Preşedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch a aflat că tarifele pentru aterizare şi decolare pentru cursele comerciale de tip low-cost, sunt mai mari la Sibiu în comparaţie cu Cluj şi Timişoara, adică aeroporturile cu care Sibiul se află într-o competiţie nescrisă pentru atragerea de cât mai multe curse aeriene şi a cerut celor din Consiliul de Administraţie să schimbe situaţia. „Vreau să vă spun că am avut discuţii repetate cu directorul aeroportului şi i-am cerut oficial să amelioreze aceste tarife pentru că sunt mai mari decât pe alte aeroporturi din ţară. Sper să fie găsită o soluţie de mijloc, adică şi aeroportul şi operatorii aerieni să fie mulţumiţi” a punctat Bottesach.

Tarife micşorate săptămâna viitoare

Directorul aeroportului Sibiu, Augustin Sava a confirmat că tarifele actuale de „landing, parkinng şi hanling” vor fi modificate. „Marţea viitoare se întruneşte consiliul de administraţie, iar tarifele respective vor fi micşorate. Vrem astfel să încurajăm pe viitor câţi mai mulţi călători să zboare de la Sibiu şi bineînţeles să atragem cât mai multe companii şi din rândul celor low-cost să opereze zbori de pe aeroportul nostru”, a explicat Augustin Sava.  Acelaşi reprezentant al aeroportului a mai explicat şi că de la anul vor apărea noi destinaţii din şi către Sibiu şi că reprezentanţii aeroportului sunt în negocieri cu mai multe companii low-cost. „Am avut şi avem discuţii concrete. Printre companiile care vor să vină să opereze zboruri de la Sibiu se află şi cei de la Wizz Air” a mai spus directorul aerogării sibiene, Augustin Sava.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite