Sibiu: Strada în care primăria a băgat 15.000.000 de lei se rupe în două

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artera cea mai vizitată de turiştii care vin în centrul Istoric s-a degradat vizibil şi are nevoie de reparaţii. Municipalitatea a băgat aproape 15.00.000 de lei în reparaţiile capitale care au durat aproape 3 ani.

CITIŢI ŞI:

Hans Klein, preşedintele FDGR Sibiu, cercetat penal

VIDEO - Regele romilor Florin Cioabă a rămas fără limuzina Mercedes

"L-am tăiat până a sărit apa din el!" (UPDATE VIDEO)

Fosta Capitală Culturală Europeană din 2007 începe treptat să îşi piardă din aura unui oraş cu un centru impecabil, asta în ceea ce priveşte infrastructura pietonală în zona istorică. După ce a pompat fonduri importante ca să reabiliteze complet strada Nicolae Bălcescu, cunoscută de sibieni şi de turişti sub denumirea de „Corso” municipalitatea va trebui acum să scormonească în bugetul pentru anul 2010 ca să „niveleze” problemele ce incomodează pe cei ce doresc să ajungă pe jos dinspre Piaţa Unirii, către Piaţa Mare şi Piaţa Mică ale urbei de pe Cibin. Piatra cubică pusă pe Nicolae Bălcescu s-a vălurit vădit şi a devenit incomodă pentru pietoni, iar din această cauză în mai multe locuri aceasta trebuie schimbată şi realiniată. Ca să fie pregătită cum se cuvine, municipalitatea a ţinut închisă respectiva arteră timp de aproape trei ani, între 2004 şi decembrie 2006 pentru reparaţii capitale. Atunci au fost schimbată şi reconfigurată canalizarea, iar tradiţionalul asfalt a fost lăsat deoparte în favoarea pavajului cu piatră cubică. „Reabilitarea străzii Nicolae Balcescu a fost capitală, iar costul lucrărilor contractate a fost de 14.500.000 de lei. Acestea au inclus şi reabilitarea reţelelor de apă şi reabilitarea iluminatului public şi arhitectural” a explicat Mirela Gligore din cadrul Biroului de Presă al Primăriei.
 
Proiectat doar pentru pietoni
Primăria spune că motivele care au dus la degradarea pavajului sunt multiple. Municipalitatea a recunoscut însă că reconfigurarea de pe Corso a fost proiectată pentru trafic pietonal. „Pavajul nu a fost făcut să suporte şi trafic auto, dar municipalitatea a stabilit un tronson orar în care comercianţii pot să îşi aprovizioneze magazinele cu marfă şi pot intra cu maşinile” a spus Mirela Gligore. Reprezentanţii primăriei mai aruncă vina şi pe temperaturile scăzute, spunând că fenomenul de îngheţ-dezgheţ din ultimele ierni a fost şi el decisiv la degradarea pavajului. Interesant este faptul că lucrările efectuate de SC DPC SA, firmă aflată în subordonarea municipalităţii, au ieşit din garaţie la finele anului trecut, garanţia totală fiind de 24 de luni.

Reparaţii pe barba primăriei
Pentru că garanţia a expirat, municipalitatea va remedia probleme cu bani din buzunarul propriu, iar acestea vor fi făcute tot de firma care a executat şi lucrările de reparaţii capitale. „DPC va interveni în următoarele săptămâni pentru reabilitarea porţiunilor de pavaj care prezintă defecte. Costurile remedierilor pavajului vor fi suportate de Primăria Sibiu” se arată într-o notă oficială a Primăriei.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite