Sibiu: Şomajul a ajuns la 8,6 la sută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul lunii februarie 2010 erau înscrişi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă 15.965 şomeri, din care 6.336 femei, rata şomajului înregistrând valoarea de 8,6%.

Faţă de sfârşitul lunii anterioare numărul şomerilor a crescut cu 240 persoane, rata şomajului crescând şi ea cu 0,2 la sută. În luna februarie un număr de 629 persoane s-au angajat cu sprijinul AJOFM Sibiu, din care 171 şomeri s-au angajat ca urmare a acordării serviciilor de mediere a muncii, 328 persoane s-a angajat în urma beneficierii de servicii de informare şi consiliere profesională iar alţi 14 şomeri s-au angajat după cursurile de formare profesională.

4 firme disponibilizează

„Pentru luna martie AJOFM Sibiu a primit înştiinţări privind intenţia de a efectua disponibilizări colective din partea a 4 agenţi economici, urmând a fi astfel afectate în total un număr de 132 persoane. Domeniile de activitate ale acestor firme cuprind reparare, întreţinere, instalare maşini şi echipamente, fabricarea produselor ceramice, transporturi terestre şi fabricarea articolelor de îmbrăcăminte”, arată reprezentanţii AJOFM Sibiu.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite