Sibiu: Radarele invizibile intră în pâine începând de luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radarele invizibilele care vor monitoriza traficul în judeţul Sibiu stau pe tuşă
Radarele invizibilele care vor monitoriza traficul în judeţul Sibiu stau pe tuşă

Radarele invizibile, primite de IPJ Sibiu, tocmai de Ziua Poliţiei, mai stau pe dreapta. Abia de luni vor intra efectiv în pâine.

Reprezentanţii Poliţiei Rutiere s-au gândit cum vor fi împărţite cele 12 radare noi ce au ajuns, în sfârşit, şi la Sibiu. Cel mai probabil 8 dintre acestea vor rămâne la Sibiu şi câte unul va pleca spre Mediaş, Miercurea Sibiului, Tălmaciu şi Agnita.

„Am ales aceste puncte pentru că în aceste localităţi avem sectoare de drumuri naţionale şi în plus se înregistrează valori mari de trafic”, spune Bogdan Maxim, şeful Serviciului de Drumuri Naţionale din cadrul Poliţiei Rutiere Sibiu.

Aparatele au fost numite și invizibile pentru detectoarele de radar, datorită faptului că dispun de o tehnologie care permite ținerea lor în așteptare, iar polițistul va porni înregistrarea doar atunci când se încalcă viteza legală de deplasare.

Înregistrarea video se face digital, pe hard disk si nu pe suport magnetic, cum se procedează la radarele vechi, iar temperatura de funcționare este mai extinsă, între -20 și +70 grade Celsius.


Poliţiştii cred că numărul conducătorilor auto sancţionaţi pentru viteză va creşte, o dată cu ieşirea pe drum a noilor radare, care au costat, fiecare, 35 de mii de euro.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite