Sibiu: Sindicaliştii din învăţământ cer justificări despre reducerile de personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul acesta, la concursul de titularizare, zece profesori se „luptă“ pe un loc. Foto arhivă
Anul acesta, la concursul de titularizare, zece profesori se „luptă“ pe un loc. Foto arhivă

Extrem de nemulţumiţi de anunţatele reduceri de personal din învăţământul preuniversitar, sindicaliştii din învăţământ aşteaptă cu nerăbdare întâlnirea de mâine cu noul ministrul al Educaţiei.

Aceştia spun că vor cere explicaţii despre modul în care s-a stabilit numărul de profesori care vor fi disponibilizaţi în fiecare judeţ, deoarece criteriile nu le sunt foarte clare. „Sperăm să obţinem o raţiune după care se reduc aceste posturi, pentru că deocamdată nu înţelegem de ce sunt diferenţe atât de mari între judeţe. Nu înţelegem de ce la Sibiu se vor reduce 461 de posturi, iar la Bucureşti şi Iaşi, oraşe mult mai mari, se reduc doar 200, respectiv 153 de posturi“, ne-a spus Teodor Fârţonea,  liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Sibiu.

Acesta a completat că va propune ministrului Funeriu ca reducerile de cheltuieli în învăţământ să vizeze şi universităţile, care, spune el, sunt mult prea multe în comparaţie cu cele existenţe în alte ţări europene. „ Ar trebui ca Ministerul Educaţiei să aibă un control mai puternic asupra universităţilor de la noi din ţară. De ce se discută doar despre reduceri în învăţământul preuniversitar? Pentru ce termină atâţia tineri o facultate, mai ales cei care urmează să devină profesori, dacă nu sunt locuri de muncă?”, a completat Teodor Fârţonea.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite