Sibiul intră în febra unui concurs foto-maraton european cu încă şase oraşe de pe bătrânul continent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotografii amatori sau profesionişti sunt aşteptaţi luna viitoare să îşi pună talentul în practică.
Fotografii amatori sau profesionişti sunt aşteptaţi luna viitoare să îşi pună talentul în practică.

Sibienii pasionaţi de fotografie sunt chemaţi să participe la un concurs în care se „războiesc” cu fotografi amatori din alte şapte oraşe. Autorii celor zece imagini câştigătoare vor fi invitaţi la această prezentare generală a proiectului în luna aprilie.

Competiţia organizată sub egida „zece imagini din şapte oraşe în 24 de ore”, va debuta în data de 13 februarie, ora 11:00,  şi va ţine până a doua zi la aceeiaşi oră. Condiţiile impuse de organizatori pentru participanţi ar fi o privire ageră, spontaneitate şi un aparat foto digital. Competitorii vor primii la Centrul Cultural German o listă cu zece noţiuni, iar ei urmează să se bată cu persoane din Banja Luka (Bosnia şi Herţegovina), Osijek (Croaţia), Pécs (Ungaria), Priština (Kosovo), Ruse (Bulgaria) şi Skopje (Macedonia), oraşe în care startul se va da la aceeiaşi oră ca şi la Sibiu. Fotografii au la dispoziţie exact 24 de ore pentru a transpune cele zece noţiuni în zece imagini din oraşul lor. Dintre toate fotografiile trimise, se vor selecta câte trei imagini pentru fiecare noţiune, considerate cele mai bune, iar în data de 13 martie acestea se vor expune simultan în toate oraşele participante; la Sibiu.

Vernisate la Habitus
Expoziţia va avea loc la Centrul Cultural Habitus. Pe lângă organizatorii de proiect din Sibiu, au fost cooptaţi doi fotografi din Germania, precum şi pentru Sibiu, fotografii Silvana Armat, Fred Nuss şi Sebastian Marcovici pentru a face parte din juriu. Cele mai bune zece fotografii corespunzătoare celor zece noţiuni vor fi tipărite în formă de carte poştală”, a explicat Sophie Werner, una dintre organizatoare.
Expuse în Capitala Culturală Europeană din 2010
Cele mai interesante imagini din Sibiu corespunzătoare fiecărei noţiuni vor participa la concursul internaţional, unde se vor selecta imaginile câştigătoare aferente fiecărei noţiuni, din toate cele şapte oraşe. Aceste fotografii vor fi prezentate la o mare expoziţie finală, la începutul lunii aprilie, în Pécs, oraş care este Capitala Culturală Europeană a anului 2010. Autorii celor zece imagini câştigătoare vor fi invitaţi la această prezentare generală a proiectului de la Pécs.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite