Sibiu: Se inaugurează Winter Park Bâlea Lac 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După amânarea de săptămâna trecută, complexul sportiv de iarnă “Winter Park Bâlea Lac 2010”  va fi inaugurat oficial printr-o serie de concursuri şi demostraţii de măiestrie pe zăpadă.

Adrenalină şi distracţie la maxim pentru turiştii care vor urca în acest week-end la Bâlea Lac. Şi asta pentru că, după ce a fost amânată din cauza vremii nefavorabile, inaugurarea parcului de distracţii de la peste 200 de metri altitudine va fi marcată mâine printr-o serie de concursuri care vor reuni participanţi din întreaga ţară, dar şi din străinătate. Potrivit organizatorilor, în timpul zilei vor avea loc calificările, urmând ca finalele să fie disputate pe parcusrul nopţii. În total, la evenimentele organizate şi-au anunţat prezenţa peste 100 de participanţi. 

Copii şi profesionişti în concurs
Primul concurs pregătit de organizatori va fi cel de schi pe un traseu amenajat, pentru copiii cu vârste de până la 14 ani, la care şi-au anunţat deja prezenţa zece participanţi din întreaga ţară. Din program nu lipsesc nici concursurile de concursurile de sărituri şi alunecări pe elemente din gheaţă şi zăpadă. „Aici, concurenţii vor fi punctaţi în funcţie de tehnica şi dificultatea săriturilor, precum şi de stilul acestora“, ne-a spus Radu Lungu, organizatorul evenimentelor.
Mai mult chiar, Bâlea Lac va găzdui, în premieră naţională, cea de-a treia ediţie a concursului de biciclete „UpDown Cup - Dual Downhill“, care va reuni rideri din întreaga Românie, dar şi din Europa, pentru o competiţie unică şi memorabilă menită să promoveze ciclismul montan gravitaţional, în  locuri şi spaţii cât mai surprinzătoare. „ Traseul este construit în totalitate din zăpadă şi este realizat în cadrul parcului special amenajat. Sistemul competiţional este unul eliminatoriu şi, ulterior calificărilor, presupune parcurgerea simultană a traseului de către doi rideri, cel mai rapid dintre ei avansând în manşa următoare“, a completat Radu Lungu.

Premii consistente
Turiştii care vor fi prezenţi mâine la vor putea lua parte şi la concursul de patinaj sau la cel de sănii. Valoarea totală a premiilor puse la bătaie în cadrul concursurilor de mâine este de peste 4000 euro. Parcul de distracţii va râmăne deschis atâta timp când condiţiile meteorologice vor permite aceste lucru.

Chiar dacă va fi inaugurat oficial abia mâine, Winter Park Bâlea Lac funcţionează de la începutul lunii,acolo fiind amenajat un patinoar pe Lacul Bâlea, precum şi un complex de mini pârtii petru schi, bob, săniuş şi snowboard.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite