Sibiu: Scandal între Mitropolia Ardealului și Ilie Carabulea, din cauza unei datorii de aproape jumătate de milion de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza
Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza

Înaltpreasfințitul Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului, îl declară pe omul de afaceri sibian drept „păgubitor al Bisericii“, din cauza unei datorii neachitate, în valoare totală de  450.70 de dolari.

Suma reprezintă chiria pe care Carabulea ar trebui să o  plătească pentru închirierea fostului hotel Bulevard, care aparține Arhiepiscopiei. Este vorba despre un contract semnat cu firma  SC Cibinul SA,  înainte de revoluție, contract pe care preoții sibieni l-au reziliat în anul 1991, când firma îi aparținea lui Carabulea. În ciuda încetării contractului, Sc Cibinul SA a refuzat totuși să elibereze clădirea, dar și să plătească vreo chirie, ajungându-se astfel la o sumă restantă în valoare de aproape 500.000 de dolari.

Potrivit ÎPS Laurențiu Streza, omul de afaceri refuză să își achite datoriile, motiv pentru care le cere preoților sibieni să înceteze orice fel de relație cu omul de afaceri. „Preoţii noştri vor fi rugaţi să nu solicite nici un ajutor, dar nici să primească vreun sprijin de la aceştia, pentru că este incompatibilă calitatea de «ctitor şi binefăcător», cu cea de «păgubitor al Bisericii!»“, se arată într/un comunicat de presă al Mitropoliei. Laurențiu Streza a completat că “mustrarea cea dreaptă a lui Dumnezeu e mai greu de purtat decât orice pedeapsă omenească, trecând din neam în neam!”.

Vom reveni cu amănunte despre acest caz!

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite