Sibiu: Salvamontistul din Râşnov a fost găsit cu ajutorul SRI, dar era mort

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alpinistul Nicu Scurtu şi-a pierdut viaţa deasupra Cascadei Bâlea
Alpinistul Nicu Scurtu şi-a pierdut viaţa deasupra Cascadei Bâlea

Tânărul salvamontist din Râşnov care a fost surprins sâmbătă de avalanşa de la Bâlea Cascadă a fost găsit mort în această dimineaţă.

CITEŞTE ŞI : Salvamontist din Râșnov prins sub zăpadă de o avalanşă în zona cascadei Bâlea

Duminică dimineaţă, când s-au reluat căutările, în zona avalanşei a ajuns şi un echipaj al Serviciului Român de Informaţii, de la Bucureşti. Însoţiţi de jandarmi şi cu aparatură specială, ofiţerii SRI au scanat zona şi în jurul orei 10 au indicat locul în care se găsea schiorul, din nefericire decedat. Nicu Scurtu era sub zăpadă, la circa 1 metru adâncime şi peste 300 de metri distanţă de locul în care s-a produs avalanşa.

În vârstă de 35 de ani, stomatolog de profesie, căsătorit şi cu doi copii, Nicu Scurtu era un pasionat al muntelui, alpinist şi salvamontist, membru al Clubului Montan Altitude.

Anul trecut a participat alături de cea mai tânără alpinistă româncă Coco Popeacu (15 ani)  şi de tatăl acesteia, Ovidiu Popescu, un experimentat alpinist, la o expediţie  pe vârful Uhuru, din masivul Kilimanjaro, cel mai înalt vârf şi cel mai înalt vulcan din Africa.

Tânăra alpinistă a fost şi ea sâmbătă la Bâlea şi a fost cât pe ce să fie prinsă de avalanşă, dar a scăpat.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite