Sibiu: S-au strâns 17.000 de euro pentru Constantin Botezatu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Botezatu a încheiat prima etapă a tratamentului cu chimioterapie şi se află internat la terapie intensivă. Deşi va depune cerere şi pentru formularul european 112, contul lui Constantin este deschis în continuare pentru donaţii.

Constantin Botezatu, tânărul de 23 de ani care a fost diagnosticat în urmă cu o lună cu cancer la rinichi, ficat, duoden şi pancreas, a încheiat prima etapă a tratamentului cu chimioterapie. El este internat în Secţia de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Oncologie Fundeni din Bucureşti, starea sa fiind una nu tocmai optimistă. „Este foarte slăbit şi efectele negative au început să se vadă după prima tură de chimioterapie. Când va fi mai stabil doctorii vor trece la următoarele două etape de citostatice“, a declarat Ruxandra Călinouiu, verişoara lui Constantin „Coco“.

Până nu încheie terapia cu chimioterapie, Constantin Botezatu nu poate fi supus operaţiei de scoatere a tumorii canceroase. „Să treacă cu bine peste chimioterapie şi apoi vom vedea unde merge pentru operaţie şi pentru tratamentul cu Cyberknife. De aceea n-am depus încă documentaţia pentru formularul E 112, o să cerem formularul atunci când ştim sigur că pleacă pentru operaţie. Noi am vorbit cu doctori de la o clinică din Bonn, Germania, dar deocamdată nici ei nu pot face nimic. Şi acolo dacă ar fi acum Coco, tot chimioterapie ar face. Numai că acolo o zi la terapie intensivă costă o mie de euro“, a mai spus Ruxandra.

Doar 13 sibieni au primit formularul E 112, în 2009
Cu ajutorul studenţilor Asociaţiei AIESEC şi a spectacolelor de strângere de fonduri s-au strâns până acum în contul lui Constantin 17 mii de euro. Pentru operaţie şi tratamentul cu Cyberknife care se poate face doar în câteva clinici din Uniunea Europeană, are nevoie de minim 50 de mii. Pentru formularul E 112 care-i asigură decontarea cheltuielilor medicale de către Casa de Asigurări de Sănătate, dosarul lui Constantin trebuie să conţină, pe lângă actul de identitate şi adeverinţa de asigurat, copii ale documentelor medicale, raportul medicului curant care să ateste starea lui şi acceptul clinicii din statul membru UE unde urmează să efectueze tratamentul. De la începutul anului 2008 şi până acum 61 de persoane din judeţul Sibiu au făcut cerere pentru formularul E 112. Dintre solicitanţi, 29 au primit dreptul de a-şi deconta tratamentele medicale efectuate în clinici din Uniunea Europeană. Iar anul acesta, Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu a eliberat doar 13 formulare.

Contul este deschis
Persoanele care vor să îl ajute pe Coco pot să o facă donând bani în contul  RO73ABNA0000001001312457, Banca RBS BANK, sucursala Sibiu. Contul este în lei, euro şi usd. Persoanele din străinătate trebuie să folosească şi swift code ABNAROBU. Informaţii sumplimentare se găsesc pe http://constantin-botezatu.net/index.html.



Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite