Sibiu: S-a rupt piaţa de 6.000.000 de euro de la Gară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa Gării s-a stricat pentru că primăria a făcut o parcare pentru maşini într-o zonă amenajată pentru pietoni.Pavajul şi dalele vor fi realiniate de administraţia locală pentru a suporta traficul auto.

Una din cele mai importante investiţii din ultimii 10 ani din Sibiu, Piaţa Gării a intrat de curând în reparaţii, la nici doi ani de zile de când ea a fost complet reabilitată. Dacă sistemul de sensuri unice şi cel al parcării taxiurilor care ”pândesc” clienţii de la Gară sau cea mai importantă autogară din oraş se arată a fi soluţii mai mult decât perfecte, parcarea ce s-a înfiinţat în luna august a anului trecut are nevoie de reparaţii la intrarea şi ieşirea din aceasta. Chiar dacă traficul auto nu este deloc unul foarte aglomerat în parcarea cu 150 de locuri, pavajul arată ca şi când prin zonă ar fi trecut ceva tancuri ale armatei sau TIR-urile de pe centura Sibiului.

Decizie falimentară
Municipalitatea spune că probleme la Piaţa Gării, obiectiv care împreună cu câteva străzi adiacente a ”înghiţit” numai puţin de 6.000.000 de euro au apărut datorită faptului că locaţia unde funcţionează parcarea de maşini nu a fost gândită ca una pentru traficul auto.”Noi am fost nevoiţi să amenajăm o parcare auto pentru că în zonă un investitor care avea în plan să facă o parcare supraetajată care să deservească şi Piaţa Gării şi un hotel, nu a mai făcut investiţia. Am făcut o parcare pe un loc care era amenajat să suporte un trafic pietonal şi de aceea acum trebuie să schimbăm modul în care este aşezat pavajul pentru ca să suporte traficul de autoturisme” spune primarul Klaus Iohannis.

Modificări pe banii primăriei
Lucrările au început de ceva timp şi sunt executate de către SC DPC SA, firmă aflată în subordinea Consilului Local al municipiului Sibiu. ”Numai la final se va face facturarea şi vom şti exact cât vor costa aceste lucrări de reabilitare a acestei zone. Ele se vor termina în cel mai scurt timp posibil”, a explicat Mirela Gligore, de la Biroul de Presă al Primăriei.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite