Sibiu: Risc de avalanşă la Bâlea Lac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zăpada de la Bâlea despăşeşste în anumite locuri, chiar şi un metru
Zăpada de la Bâlea despăşeşste în anumite locuri, chiar şi un metru

Salvamontişti, jandarmi montani, medici SMURD şi lucrători ai ISU, alături de voluntari ai Crucii Roşii vor desfăşura joi, în zona Bâlea Lac din munţii Făgăraşului, un antrenament menit să pregătească autorităţile pentru eventuale calamităţi.

CITIŢI ŞI:

Grevă a transportatorilor la lucrările de la centura ocolitoare a Sibiului

Fiul regelui rromilor, Florin Cioabă, şi-a făcut tribunal privat

Reprezentanţii serviciilor specializate de urgenţe vor să vadă cât de bine pot coopera pentru salvarea vieţilor în cazul unor avalanşe cu multiple victime în zona Bâlea Lac - Munţii Făgăraşului. Acţiunea va începe la ora 9.00 şi vor participa: Serviciile Publice Salvamont Braşov, Zărneşti, Argeş, Alba, Vâlcea, a efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu, Centrului Chinologic Sibiu, Crucii Roşii Sibiu,  SMURD Sibiu  şi Tg. Mureş, Inspectoratului General de Aviaţie din M.A.I. şi  Asociaţiei Române pentru Câini de Salvare.

Pe lângă verificarea potenţialului de intervenţie şi a gradului de pregătire, se urmăreşte armonizarea cooperării, antrenarea personalului pentru acţiuni de intervenţie, pregătirea psihologică a efectivelor pe timpul acţiunilor de salvare – evacuare.

Salvamontiştii şi jandarmii montani avertizează turiştii şi organizatorii de competiţii sportive de iarnă, că în situaţia în care nivelul de risc de avalanşă în masivele muntoase este ridicat riscurile la care se supun iubitorilor de munte sunt extrem de mari.  Turiştii care se deplasează în zona montană trebuie să fie echipaţi specific perioadei de iarnă şi cu echipament de salvare din avalanşă: sondă de avalanşe,  lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanşă, iar în căldarea Bâlea deplasările trebuie efectuate respectând toate condiţiile impuse de perioada în care riscul de avalanşă rămâne ridicat.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite