Sibiu: Rezultate BAC-Elevii sunt experți la comunicarea în limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cei 3.812 elevi evaluați, 2.105 au fost declarați experimentați, 1.282 avansați și doar 425 de nivel mediu.

Rezultatele primei probe a examenului de Bacalaureat din acesta an sunt mai mult decât îmbucurătoare. Cei mai mulți dintre elevii sibieni care au susținut proba de comunicare la limba și literatura română au facut față cu brio subiectelor primite, astfel că cei mai mulți au fost declarați experimentați de către profesorii din comisiile de evaluare. Doar 79 dintre elevii înscriși pelistele Inspectoratului Școlar au lipsit și niciunul dintre cei 3.812 elevi care au intrat în sala de examen nu au fost eliminați.
Printre școlile cu cele mai bune rezultate se numără Colegiul Național „Octavian Goga“, unde 188 de elevi din cei 194 evaluați au fost declarați experimentați și ceilalți șase experimentați, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr“ unde 160 de elevi au fost declarați experimentați și zece avansați sau liceul Teoretic „Onisifor Ghibu“, unde 114 elevi au fost declarați experimentați și 26 avansați.

Examenul de Bacalaureat a continuat astăzi cu proba orală la limba maternă, unde au fost evaluați 85 dintre cei 106 elevi înscriși, până la ora 16.00. Și aici, cei mai mulți dintre elevii sibieni, respectiv 63, au fost declarați experimentați. Alți 18 au fost avansați și doar patru de nivel mediu.
Evaluarea competențelor  lingvistice de comunicare orală în limba maternă continuă și mâine.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite