Sibiu: Retrospectiva anului 2009, în imagini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imaginile surprind cele mai importante evenimente ale anulu
Imaginile surprind cele mai importante evenimente ale anulu

Sub denumirea de „Focus Sibiu 2009“, 120 de lucrări cu şi despre Sibiul anului în curs vor fi expuse timp de o lună în curtea interioară a Primăriei Sibiu. Scopul proiectului este unul caritabil, fondurile strânse urmând să fie donate Asociaţiei „Animal Life“, care îngrijeşte animalele fără stăpâni din Sibiu.

Evenimente culturale, evenimente politice, evenimente desfăşurate în premieră la Sibiu, fie din sport, artistice, momente plăcute sau pe care unii şi-ar dori să le uite, toate au fost surprinse de fotoreporterii Silvana Armat şi Sebastian Marcovici şi prezentate într-o expoziţie inedită de fotografie de presă, ce va fi prezentată publicului sibian începând de vineri, în holul Primăriei Sibiu. „ Tema aleasă de noi este una destul de comună şi totuşi absentă în Sibiu. Avem expoziţii tematice, de fotografie abstractă, eseuri fotografice şi altele, dar noi încercăm să redăm vizitatorului o serie de evenimente frumoase pe care fiecare şi le aminteşte dar şi evenimente mai puţin plăcute, care poate, fără să ne dăm seama, ne-au influenţat viaţa. Cred că e timpul ca pe lângă albumele foto cu Turnul Sfatului, Podul Minciunilor şi aceleaşi clădiri de patrimoniu, Sibiul să aibă un album care să prezinte adevărata viaţă a oraşului. Sibiul real are mai multe de arătat” spune Sebastian Marcovici, unul dintre artiştii care vor expune. Expoziţia va putea admirată timp de o lună, intenţia organizatorilor fiind ca ulterior să cuprindă toate lucrările într-un album, care să însoţească şi ediţiile viitoare ale expoziţiei. 

Scop caritabil
Mai mult, după 18 ianuarie, toate lucrările expuse vor fi scoase la vânzare, fondurile obţinute urmând să fie donate Asociatiei „Animal Life“, pentru a susţine proiectele pe care organizaţia le are în derulare în Sibiu şi în România.  „Animalele fără stapan încă sunt privite ca o problemă la care puţini încearcă să găsească o rezolvare. Cred cu tărie că singura soluţie pentru ameliorarea situaţiei animalelor în România şi în Sibiu este schimbarea mentalităţii şi atitudinii oamenilor din jurul nostru. Însă, de cele mai multe ori, doar cu intenţii bune nu poţi face nimic. De cele mai multe ori este nevoie de bani. Dacă prin expoziţia noastră, vom reuşi să ajutăm şi un singur câine să-şi găsească o familie iubitoare, înseamnă că efortul nostru n-a fost în zadar”, a declarat Silvana Armat.
Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri seara, de la ora 18.00, intrarea publicului fiind liberă.

Proiectul „s-a născut“ în 2007
„Focus Sibiu” este un proiect fotografic început de Silvana Armat în anul 2007, ca o prezentare a celor mai importante evenimente artistice ce au avut loc în anul în care Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană. Conceptul expoziţiei a fost dezvoltat, în acest an fiind incluse fotografii surprinse de cei doi autori în cele mai importante momente care au marcat dezvoltarea oraşului Sibiu pe toate planurile.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite