Sibiu: Regele romilor Cioabă şi împăratul Iulian - cap de listă la facturi restante de 3.000.000 de lei la Apă Canal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cazul persoanelor fizice cei mai mulţi datornici sunt din rândul celor de etnie romă, iar liderii lor sunt în primii 10 datorinci la facturile de apă. Sc Libertatea SA conduce detaşat la firmele datornice.

Societatea care distribuie apa pluvială şi potabilă în municipiul Sibiu, SC Apă Canal SA, a înregistrat noi recoduri în privinţa sumelor de bani pe care le are de recuperat de la firmele, asociaţiile de locatari sau persoanele fizice din oraş, de pe urma facturilor neachitate.

Valoarea totală a datoriilor pe care Apă Canal le are de recuperat de la consumatorii din municipiul Sibiu până la data de 30 ianuarie,  este de aproximativ 3.400.000 de lei, din care peste 1.500.000 lei reprezintă facturi mai vechi de 45 de zile. Surprinzător sau nu, la persoane fizice, cei mai mulţi datorinici provin din rândul etniei rome şi nu este vorba de oameni de rând ci de reperezentaţi de cel mai înalt rang din rândul acestei categorii sociale. În topul primelor zece datornici figurează atât regele cât şi împăratul romilor. Regele Florin Cioabă are de achitat facturi care datează de aproape un an de zile. În condiţiile în care un metru cub de apă costă la Sibiu 2,34 de lei, Cioabă a „uitat” să plătească aproape 1000 de metri de cubi de apă consumată la palatul său din Sibiu. „Este o mică neglijenţă din partea mea. O să le achit acele facturi cu siguranţă că doar nu o să stau să mor de sete şi fără apă la baie. Să stea liniştiţi cei de la Apă Canal că o să le dau toţi bani pe facturile restante. Nu am avut timp ca să le plătesc, dar o să o fac în perioada următoare” a spus Cioabă, care are o datorie de 2283 de lei. Mult mai dator este împăratul romilor, Rădulescu Iulian, care a consumat peste 2300 de metri cubi de apă. Acesta are facturi neachitate în valoare totală de 5416 lei, dar s-a disculpat de ele. „Acolo stau copii mei. Eu nu mai locuiesc de cinci ani... So fi strâns...” a mărturisit Rădulescu.

Libertatea cap de listă
Din rândul agenţilor economici care au restanţe la facturile de apă, SC Libertatea SA este de departe lider al topului, cu facturi restante de peste 56.000 de lei, urmată fiind în top de SC Mondex SA cu peste 26.000 de lei şi Consib cu aproximativ 24.000 de lei. La asociaţiile de proprietari cea de pe Ştefan cel Mare 147 are de plătit peste 68.000 de lei şi este urmată de cea din Ţiglari numărul 2 cu aproximativ 30.000 de lei.

Urmează debranşările
Reprezentantul Apă Canal, Thoman Roth a explicat că toţi marii datornci şi nu numai au fost înştiinţaţi de ce pot să păţească în cazul în care nu vor achita facturile restante. Cei care au facturi mai vechi de o lună şi jumătate pericolul de a rămâne fără apă la robinete este destul de mare. „Acest tip de datorinici au primit deja prin procedura legală, somaţiile de achitare a facturilor. Următorul pas este cel de debranşare şi acţionare în judecată. De îndată ce vremea de afară ne va permite vom trece la debranşări”, a explicat acesta, care a confirmat că aceiaşi „reţetă” va fi aplicată şi în cazul lui Cioabă şi Rădulescu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite