Sibiu: Regele Cioabă şi Împăratul Iulian datori vânduţi la facturile de apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cioabă şi Iulian Rădulescu
Florin Cioabă şi Iulian Rădulescu

Cei doi lideri spiritali ai romilor sunt în primii zece datorinci la Sc Apă Canal din Sibiu cu aproape 10.000 de lei restanţe.

Societatea care furnizează apă potabilă şi pluvială în municipiul Sibiu are de recuperat facturi de zeci de mii de lei de la persoane fizice din oraş. Surpinzător sau nu cei mai mari datornici sunt persoanele de etnie romă, numai puţin de şase locuri din „top 10” facturi restante fiind în dreptul unora din cele mai avute persoane din sânul acestei comunităţi din Sibiu.

Şi regele rromilor, Florin Cioabă are de achitat facturi care datează de aproape un an de zile. În condiţiile în care un metru cub de apă costă la Sibiu 2,34 de lei, Cioabă a „uitat” să plătească aproape 1000 de metri de cubi de apă consumată la palatul său din Sibiu. „Este o mică neglijenţă din partea mea. O să le achit acele facturi cu siguranţă că doar nu o să stau să mor de sete şi fără apă la baie. Să stea liniştiţi cei de acolo că o să le dau toţi bani” a spus Cioabă, care are o datorie de 2283 de lei. Mult mai dator este împăratul romilor, Rădulescu Iulian, care a consumat peste 2300 de metri cubi de apă. Acesta are facturi neachitate în valoare totală de 5416 lei, dar s-a disculpat de ele. „Acolo stau copii mei. Eu nu mai locuiesc de cinci ani... So fi strâns” a mărturisit Rădulescu. Acesta nu e mirat că oamenii de etnie romă au datorii la facturile de apă. „Nu mă miră că şi Cioabă şi alţii au datorii aşa mari. Din cauza crizei se întâmplă asta” a mărturisit acesta.

Le taie apa
Reprezentantul Sc Apă Canal SA, a anunţat că deja s-au trimis somaţii celor mai mari datornici şi în speţă şi celor două familii de rang regal şi împărătesc şi că următorul pas este debranşarea de la reţeaua de apă. „Somaţiile sunt trimise la toţi care au datorii mai mari de 45 de zile. O să trecem la debranşări pentru recuperarea datoriilor de la alimentarea cu apă imediat ce vremea se va mai încălzi” a declarat Thomas Roth, de la Apă Canal SA Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite