Sibiu: Razie la carne de miel şi ouă în cea mai mare piaţă din oraş (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acţiunea vizează şi în ce condiţii se vinde carnea de miel
Acţiunea vizează şi în ce condiţii se vinde carnea de miel

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu pornesc joi dimineaţă o razie de amploare în pieţe şi târgurile din Sibiu şi judeţ.

CITIŢI ŞI:

Judeţul rămâne fără prefect de Paşte

Furatul - principala meserie în Hoghilag, cea mai săracă comună din judeţ

Peste 1.400 de poliţişti ies pe stradă de Paşte pentru a asigura ordinea

Punctul de început al acţiunii este joi dimineaţă la ora 10.00 în Piaţa Cibin, cea mai mare şi mai căutată piaţă agro-alimentară din municipiul reşedinţă de judeţ. Pentru această razie Inspectorii DSV sunt ajutaţi de inspectorii OPC şi jandarmi sibieni. „Sunt controlate care vizează în primul rând produsele specifice de Paşte, ouăle şi carnea de miel” spun cei de la DSV.

image

Acte în regulă

Medicii DSVSA Sibiu au verificat mai întâi standurile de produse din carne, în special cele care comercializează carne de miel şi oaie. La fiecare stand au fost controlate documentele de provenienţă a produselor, precum şi modul de păstrare al acestora. Nu au scăpat de verificări nici standurile care comercializează ouă sau brânzeturi.

image

În urma controlului de astăzi nu au fost depistate probleme majore în rândul comercianţilor şi nici nu au fost aplicate amenzi. "Direcţia Sanitar-Veterinară asigură permanenţa în aceste puncte importante şi marfa care ajunge la comercializare esre constrolată de câteva ori înainte de a fi scoasă pe tarabă. Iar oamenii sunt aceiaşi care vând de mult timp aici, deci ştiu regulile şi le respectă, dacă vor să poată vinde în continuare", a declarat dr. Ioan Penţea, purtătorul de cuvânt al DSVSA Sibiu.

image

Săptămâna trecută, în urma unor controale similare, au fost aplicate şase amenzi în valoare totală de peste 2.000 de lei. DSVSA atenţionează că astfel de controale vor avea loc şi în zilele următoare.

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite