Sibiu: Răniţii din poligonul Cincu erau la furat de fier vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei sibieni care au fost răniţi ieri după-amiază, după ce unul dintre ei a călcat pe un proiectil neexplodat, în poligonul Cincu, vor răspunde în faţa legii pentru faptele lor.

CITIŢI ŞI:

Trei persoane rănite după ce una dintre ele a călcat pe un proiectil neexplodat, în poligonul Cincu

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Sibiu, în urma verificărilor efectuate de către echipa operativă formată din poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciului Ordine Publică, Poliţiei Oraşului Avrig şi Postului de Poliţie Cârţişora s-a stabilit faptul că cei trei bărbaţi s-au accidentat în partea de sud-est a Poligonului Militar ce aparţine Ministerului Apărării Naţioanale.

Homaci Ioan Sorin, în vârstă de 20 de nai, Maniu Beneamin în vârstă de 16 ani şi Grancea Adrian, de 42 ani se aflau în zona poligonului militar pentru a sustrage fier vechi. Ei au găsit elementele de muniţie împrăştiate în poligon, iar în urma aplicări unor lovituri cu un corp dur, un element de muniţie a explodat, rănindu-i uşor pe cei trei bărbaţi. „ În respectiva zonă fost găsite împrăştiate aproximativ 10 lovituri de aruncător de grenade AG.7 cu încărcatura inertă, rezultate în urma tragerilor de exerciţiu în poligon. S-a procedat la ridicare acestor elemente de muniţie rezultate în urma exploziei, precum şi a restului de lovituri de către reprezentanţii unităţii militare“, ne-a spus Luciana Balteş, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Potrivit acesteia,cercetările în acest caz sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi nerespectarea regimului materiilor explozive, fapte prevăzute şi pedepsite de articolel 279 si 280 din codul penal.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite