VIDEO - Protest spontan al pensionarilor, la Prefectură. Oamenii legii au intervenit pentru a calma spiritele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi reprezentanţi ai  Asociaţiei Solidarităţii Sociale a Pensionarilor din Sibiu au organizat un miting spontan, pentru a-şi exprima nemulţumirile legate de decizia de diminuare a pensiilor cu 15%.

CITEŞTE ŞI:

Şomajul a scăzut considerabil în aprilie

VIDEO – ISU şi-a prezentat maşina de 500.000 de euro

Înarmaţi cu pancarte şi fluiere,  pensionarii au s-au arătat extrem de nemulţumiţi de deciziile luate la nivel înalt. Oamenii spun că le-a ajuns cuţitul la os şi nu mai pot îndura „abuzurile“ din partea şefilor statului.  Mesaje precum „Guvernul Boc/Băsescu= genocidul pensionarilor“, „Noi v-am votat pe voi, voi vă bateţi joc de noi“ sau „Reducerea pensiilor- condamnare la moarte“ au fost fluturate de zecile de pensionari prezenţi la manifestare.

image

„ Am lucrat 40 de ani ca să ne ia ei banii? Am 956 de lei şi dacă ne mai taie şi 15%, cu ce mai rămân?Am acasă o soţie bolnavă, nu se poate aşa ceva. Nu o să mai avem bani de pâine“, a spus Gheorghe Vulcu, în vârstă de 70 de ani.  Oamenii spun că banii nu le vor mai ajunge să trăiască de pe o zi pe alta, în acest mod. „ Umblu cu flaconul de pastile după mine, sunt dependent de ele, dar nicio farmacie nu le mai eliberează gratuit. Trăim numai din minciuni. Acum câştig 900 de lei, dar dacă o să taie, mai rămân cu puţin peste 700. Cum să mă descurs?“, se plângea şi Nicolae Uriban, de 75 de ani.

Supravegheaţi de poliţişti şi jandarmi

image

Deşi vizibil afectaţi de măsurile de reducere a cheltuielilor statului, pensionarii au găsit totuşi şi putere să facă haz de necaz. „Ştiţii cum este: cinci (milioane) câştig, şapte mânănc, ce rămâne pun de-o parte“, spunea Marcel Gagu, în vârstă de 62 de ani.  În tot acest timp, un reprezentant al Asociaţiei a fost primit de prefectul Constantin Trihenea, pentru a-şi spune păsurile. Întrucât proteste a fost unul spontan, iar pensionarii nu au avut autorizaţie din partea autorităţilor, la faţa locului au ajuns  şi reprezentanţi ai Jandarmeriei şi Pliţiei, pentru a calma spiritele.  „ Am fost solicitaţi cu un echipaj, iar la faţa locului s-a deplasat o echipă formată din 3 agenţi de poliţie. Aceştia au mers la Prefectură pentru măsuri de menţinere a ordinii publice. Nu au fost însă incidente şi protestatarii au dat dovadă de înţelegere” spune Luciana Balteş, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu. Pensionarii spun că vor continua cu protestele, până când nemulţumirile lor vor fi luate în calcul.

image


„Avem împrumuturi la bănci, nu o să mai reuşim să achităm datoriile“, spune Marcel Gagu, 62 de ani

VIDEO: DAN CLAUDIU BUZDUGAN

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite