Sibiu: Proiecte pe email în loc de tradiţionalele mape la şedinţele consiliului local

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Propunerea făcută de Ovidiu Luca a fost pe placul majorităţii consilierilor
Propunerea făcută de Ovidiu Luca a fost pe placul majorităţii consilierilor

Consilierii locali vor să se renuţe la tipărirea proiectelor de hotărâre pe hârtie pentru a face economie de o tonă de hârtie.

Tiparele şedinţelor scurte în care proiectele studiate în prealabil pe comisii sunt în general aprobate pe bandă rulantă în consiliul local la primăria Sibiu, au fost „sparte” la şedinţa ordinară din această lună.

Consilierul local Ovidiu Luca a venit în faţa colegilor cu o propunere inedită, care are menirea de a fi realizate reduceri de cheltuieli şi protejare a mediului înconjurător. Mai exact acesta a cerut consilierilor să se renuţe la tipărirea proiectelor de hotărâre pe hârtie şi pe viitor să fie alese metode moderne şi uzuale de transmitere a acestor proiecte, respectiv formatul electronic, prin email. „În aceste vremuri de criză cred că este cazul să renunţăm la aceste mape de şedinţă. Am făcut un calcul şi noi consumăm aici peste 1000 de kilograme de hârtie. Am realiza astfel şi o economie” a explicat consilierul.

Primarul Klaus Iohannis s-a arătat încântat de idee şi a anunţat că în şedinţa de luna viitoare va fi pus un proiect pe ordinea de zi prin care să se aprobe ca fiecare consilier să primească în format electronic mapele de şedinţă. „Noi am mai dorit acum câţiva ani acest lucru, dar consilierii de atunci s-au opus. Acum cred că se poate face acest lucru şi vom face un proiect” a punctat Iohannis.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite