Sibiu: Primul sfârşit de săptămână perfect pentru schiat la Păltiniș și Gura Râului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest week-end, pârtiile de la Păltiniş şi Gura Râului sunt în stare bună pentru schi şi snowboard. Este prima oară în sezonul de iarnă 2009-2010, când se poate schia cu adevărat în Munţii Cindrelului

Temperaturile scăzute din următoarele zile ţin cu iubitorii de schi şi cu administratorii de pârtii. Că e naturală sau artificială, zăpada este aşternută pe pârtii în strat optim, la Păltiniş şi la Gura Râului, iar împătimiţii de schi şi snowboard îşi pot satisface setea de adrenalină de dimineaţă până seară. La Păltiniş, pe pârtia Onceşti grosimea stratului de zăpadă este de aproximativ 30 de centimetri iar programul instalaţiei de urcare pe cablu în week-end este de la ora 8 la ora 19. „Ne bucurăm că vremea este foarte bună pentru a schia, zăpada este şi ea bună şi oamenii se bucură şi pot schia. În această săptămână am avut parte de schiori mai ales după amiaza, cu siguranţă că în weekend vor fi mai mulţi oameni. În general vin oameni din Sibiu, dar vin şi mulţi bucureşteni care preferă să aibă parte de un sfârşit de săptămână plăcut", precizează Milena Boţa, administrator.

Zăpadă artificială la Gura Râului

Pe pârtia de la Gura Râului grosimea stratului de zăpadă are între 50 de centimetri şi un metru şi este artificială. Dacă în timpul săptămânii este deschisă doar jumătate de pârtie, lucru justificat de reprezentanţii societăţii care administrează pârtia printr-o mai bună întreţinere cu tunul de zăpadă, în zilele de week-end oamenii pot schia pe toată lungimea de aproximativ 350 de metri a acesteia. „Zăpada naturală are o grosime între 25 şi 30 de centimetri şi o astfel de pârtie nu poate fi schiabilă. Eu deschid doar pârtia pe care o pot asigura la nivel optim. Pe jumătate din pârtie, stratul de zăpadă artificială este între un metru şi jumătate de metru şi sper ca până în week-end, dacă vremea ţine cu noi şi va fi frig în continuare, să înzăpezim toată lungimea pârtiei", a mai precizat Dan Buta, manager.

La Gura Râului pârtia este deschisă în timpul week-end-ului de la ora 9 la ora 22, luni este închisă pentru revizie iar de marţi până vineri, programul pe pârtie începe numai în cea dea doua parte a zilei, la ora 17, şi se încheie la ora 21. Reprezentanţii societăţii care administrează pârtia dau vina pe criză şi pe numărul mic de clienţi pe care-i au pe parcursul zilei.


Aceleaşi preţuri ca în sezonul trecut

Atât la Păltiniş cât şi la Gura Râului, preţurile de urcare pe instalaţia de cablu nu au suferit majorări faţă de sezonul trecut. Astfel că la Păltiniş urcarea cu telescaunul costă şase lei iar la Gura Râului trei lei când este deschisă toată pârtia şi 1,5 lei în timpul săptămânii, când este funcţională doar pe jumătate. La centrele de închirieri preţurile echipamentelor de schi şi snowboard sunt cuprinse între 20 şi 35 de lei.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite