Sibiu: Primăvara târzie face pagubă magazinelor de pescuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pescarii sibieni sunt nevoiţi să amâne începutul sezonului din cauza primăverii care întârzie. Colac peste pupăză, în două săptămâni începe prohibiţia.

Este deja aproape o lună de când pescarii sibieni stau cu sufletul la gură şi aşteaptă încălzirea vremii ca să poată ieşi pe baltă. Vremea foarte capricioasă însă îi obligă să amâne primele partide de pescuit. Cel mai mult au de suferit proprietarii magazinelor de pescuit care spun că nu prea mai vând nimic în perioada asta. În unele cazuri, vânzările au scăzut chiar şi cu 50 la sută în comparaţie cu aceaşi perioadă a anului trecut. „Ca să vă  spun sincer, nu prea mai vindem mare lucru. Nici sezonul nu a început pentru că este cam frig afară. Vedeţi şi dumneavoastră că depinde de timp şi acum e soare, mâine e frig”, a declarat Gabriel Conţan, prorpietarul „Competiţiei”, unul dintre cele mai cunoscute magazine de pescuit din Sibiu. De partea cealaltă, pescarii spun că din cauza vremii reci şi apele lacurilor şi râurilor din judeţ sunt reci iar peştii încă nu mănâncă. “E un microb, ştiţi cum e la pescari, indiferent de condiţii noi suntem pe baltă! Anul ăsta nu am reuşit decât de două ori să ies dar nu am prins mai nimic, este prea rece apa”, spune Ionuţ Vidrighin.

Mai slab ca acum doi ani

„Vânzările merg slab acum, aş putea spune chiar cel mai slab din ultimii doi. Acum, să zic de vreo două, trei zile a început să mai meargă vânzarea dar este mult mai slab ca acum câţiva ani”, a declarat şi Alexandru Popa, proprietarul Alex Com, cunoscut între pescari şi ca magazinul de pe Vasile Milea. În afară de vremea urâtă, o altă problemă îi mai macină pe pescari. Imediat după sărbătoarea Paştelui va începe perioada de prohibiţie la pescuitul sportiv şi odată cu aceasta vor porni şi controalele AJVPS. „O să mai încerc zilele astea să fac o ieşire dar dacă mă trezesc că ninge ca luni n-am făcut nimic. Şi merg degeaba sincer să fiu, apa este foarte rece, nu mănâncă nimic acum”, mai spune Ionuţ Vidrighin.

La Avrig şi Mârşa se pescuieşte

Până la ora aceasta cele mai căutate bălţi de către pescarii sibieni sunt cele de la Mârşa – Săcel şi Oltul, în special în zona Avrigului. Dacă pe Olt apa este în continuare foarte rece şi peştii sunt încă amorţiţi şi nu muşcă mămeala, în unele lacuri şi bălţi pescarii spun că se simte o îmbunătăţire.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite