Sibiu: Sibienii s-au enervat pe Primărie din cauza grevei de avertisment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii primăriei au stat degeaba în cele două ore de grevă de avertisment.
Angajaţii primăriei au stat degeaba în cele două ore de grevă de avertisment.

Peste 600 de angajaţi din administraţia locală au stat degeaba la lucru azi dimineaţă în semn de protest la intenţia Guvernului de a face concedieri. Administraţia locală sibiană nu a avut parte de „fraternitate” la Consiliul Judeţean sau în Mediaş, acolo lucrându-se normal.

Intenţia executivului de a face concedieri în administraţia locală, dar şi faptul că pe luna ianuarie salariile încasate sunt mai mici decât în luna decembrie a anului trecut, i-a nemulţumit în mare măsură pe angajaţii din administraţia locală sibiană. Pentru că nu sunt de acord cu măsurile propuse de Guvern, peste 600 de angajaţi ai municipalităţii au făcut grevă de protest în această dimineaţă. Chiar dacă oamenii au fost prezenţi în birourile lor, chiar de la ora 8.00, programul cu publicul şi lucrul efectiv a fost început doar la ora 10.00. În cele două ore de pretest prin grevă de avertisment, sibienii care au avut treabă la Primărie au fost politicos invitaţi de către poliţiştii comunitari să revină după ora 10.00. „Io am venit să achit ceva la taxe şi impozite şi am fost anunţat la ghişeu că nu se pot face încasări deoarece e grevă până la ora 10.00. Ce să fac. Merg să mă plimb o oră jumătate şi apoi mă întorc. Nu comentez despre grevă, dar dacă oamenii o fac, înseamnă că au motive întemeiate”, a povestit un sibian care a fost nevoit să aştepte să treacă greva de avertisment. Mulţi dintre oamenii care au citit anunţul cu „Grevă de Avertisment” au plecat supăraţi fără să mai intre în primărie. „Unde să aşteptăm pe frigul acesta, că nici cafenelele nu sunt deschise la ora asta”, a comentat o sibiancă ce a mers la primărie să îşi plătească impozitul la maşină. „Prin protestul nostru ne-am alăturat şi noi acţiunii organizate de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie. Sperăm ca sibienii să ne înţeleagă. Nu sumtem deloc de acord cu intenţia guvernanţilor de a face disponibilizări în administraţiile locale”, a punctat Călin Bondulescu, lider sindical la primăria Sibiu.

Iritaţi de presă
Câţiva din angajaţii din birourile de informare a cetăţenilor au strâmbat din nas când au văzut reporterul şi fotoreporterul de la Adevărul de Seară şi au devenit arţăgoşi când au fost întrebaţi de grevă. „Da de ce ne faceţi poze? Nu vrem să spunem nimic” au comentat două femei, chiar şi în prezenţa reprezentantului de la Biroului de Presă din Primărie, care le-a explicat că presa are acordul să facă fotografii.

Program normal la CJ şi primăria Mediaş
Angajaţii din Consiliul Judeţean Sibiu şi-au efectuat normal activitatea în perioada în care la primăria Sibiu a fost grevă. „Noi am făcut greva de avertisment odată. Aşteptăm următoarea formă de protest”, a explicat Ovidiu Fărcaş, lider sinidcal la CJ. Nici la Mediaş nu a fost grevă în administraţie. „Revendicările nu ne caracterizează ca instituţie pentru noi am fost informaţi că nu se fac disponibilizări şi nu ne scade nici salariul”, a punctat Corina Minciună din cadrul biroului de presă.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite