Sibiu: Primăria sărbătoreşte 115 ani de existenţă a reţelelor de apă în oras

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Apă Canal şi reprezentanţii Primăriei Sibiu organizează mâine o festivitate prin care marchează împlinirea a 115 ani de existenţă a sistemului de distribuţie centralizată a apei în judeţ.

Ceremonia va avea loc începând cu ora 11.00, în sala de consiliu a Primăriei, ocazie cu care va fi lansată şi o monografie realizată de SC Apă Canal cu titlul „Apa Sibiului”, care prezintă etapele prin care serviciul de livrare a apei potabile, în sistem centralizat, s-a dezvoltat, introducerea canalizării şi tratarea apei uzate. „ Dintotdeauna principala preocupare a administraţiei sibiene a fost aceea de a oferi cetăţenilor oraşului servicii cât mai performante şi cât mai uşor de accesat. Sistemele de distribuţie a apei şi canalizarea sunt astăzi un lucru de strictă necesitate, dar acum 115 ani introducerea primelor reţele a fost o reuşită extraordinară”, a declarat primarul Klaus Iohannis.
În prezent, societatea de apă sibiană deserveşte peste 240.000 de consumatori din municipiu şi împrejurimi, precum şi din Făgăraş. Lungimea reţelelor de apă este de 680 kilometri, iar reţelele de canalizare au 470 kilometri.

În 2008  şi 2009, societatea a extins canalizarea în municipiul Sibiu, prin intermediul unor fonduri ISPA şi a unui împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, iar anul acesta, Apă Canal va depune încă o aplicaţie de obţinere de fonduri europene nerambursabile, pentru a continua lucrările de modernizare

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite