Sibiu: Primăria micşorează valoarea taxei hoteliere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotelierii inclusiv cei de la Hilton se bucură de mâna de ajutor dată de Primărie
Hotelierii inclusiv cei de la Hilton se bucură de mâna de ajutor dată de Primărie

Municipalitatea vrea astfel să încurajeze hotelierii să declare toate cazările de turişti în acest an. Primăria va încasa mai puţini bani prin această mutare, lucru care de altfel a fost luat în calcul la calcularea bugetului pe 2010.

Scăderea numărului de turişti în ultima perioadă şi mai ales în anul 2009 i-a pus pe gânduri până şi pe reprezentanţii administraţiei locale. Municipalitatea sibiană caută de zor metode prin care să atragă mai mulţi turişti în urbea de pe Cibin, dar şi soluţii prin care să îi determine pe proprietarii de hoteluri şi pensiuni din oraş să declare în totalitate numărul de persoane care treg pragul unităţilor pe care le deţin.

Primarul Klaus Iohannis a mărturisit că o primă decizie ce urmează să fie pusă în aplicare este legată de taxa hotelieră. Aceasta reprezintă la momentul actual 4 la sută din valoarea cazării la hotelurile şi pensiunile din oraş. „Noi dorim să scădem valoarea taxei hoteliere. În acest sens am purtat deja mai multe discuţii şi cu hotelierii legat de acest aspect. Reprezentanţii acestora au dorit şi ei să micşorăm taxa hotelieră. Noua valoare a acesteia va fi una care să ne mulţumească atât pe noi cât şi pe cei care cazează tuşti în Sibiu” a spus edilul şef al Sibiului. Noua taxă ar urma să fie de 2,5 la sută, chiar dacă hotelierii ar fi vrut o valoare de doi la sută. Municipalitatea a luat în calcul la formarea noului buget o scădere de patru ori din astfel de încasări în 2010, comparativ cu anul trecut.  Hotelierii se mulţumesc cu faptul că taxa va scădea şi speră ca numărul de turişti să nu fie mai mic. „Noi mizăm pe o minimă creştere a numărului de turişti”, a explicat Dana Modrescu, PR manager la Hilton Sibiu.

Peste 4400 de locuri de cazare
În municipiul Sibiu sunt disponibile la ora actuală numai puţin de 4428 locuri de cazare în 121 de unităţi. Din acest total 2546 de locuri se regăsesc în hoteluri, iar restul de 1524 de locuri sunt în pensiunile din oraş. Sibiul are la ora actuală numai puţin de 81 de hoteluri şi 24 de pensiuni. Restul locurilor de cazare sunt în 7 hosteluri, 6 apartamente în regim hotelier, un han, un hotel pentru tineret şi un motel.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite