Sibiu: Prima terasă pe centru, prima amendă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au scos cinci mese pe bulevardul Nicolae Bălcescu pentru clienţii doritori să stea la terasă şi s-au ales cu amendă pentru ocuparea spaţiului public fără autorizaţie. Este cazul restaurantului Frieda din Sibiu.

Încălzirea bruscă a temperaturii şi soarele strălucitor i-a făcut pe reprezentanţii restaurantului Frieda de pe Nicolae Bălcescu să nu ţină seama de lege. Ei au scos câteva mese în faţa restaurantului şi au improvizat rapid o terasă care s-a umplut de clienţi imediat. Şi, chiar dacă afară sunt 12 grade Celsius şi utilitatea unei terase este evidentă, aceştia au fost amendaţi pentru ocuparea spaţiului public fără aviz sau autorizaţie.

„Primăria Sibiu nu a eliberat niciun aviz sau autorizaţie pentru ocuparea domeniului public pentru vreo terasă pentru această perioadă. În acest caz se va dispune ridicarea terasei şi se va aplica amenda conform regulamentului în vigoare de către angajaţii de la Servicul Public de Poliţie Comunitară Sibiu”, a declarat Mirela Gligore, purtător de cuvânt la Primăria Sibiu.

În sezonul estival 2009, Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al municipiului Sibiu a emis un număr de 157 de avize de ocupare a domeniului public pentru amplasarea teraselor şi peste 300 de avize pentru ocuparea domeniului public în diverse scopuri (lucrări de construire, evenimente publice)

Sezonul legal al teraselor în centrul istoric este cuprins între 15 mai şi 15 octombrie.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite