Sibiu: Preţuri negociabile la Târgul de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Deshiderea târgului a adunat mii de sibieni in Piata Mare
Sibiu: Deshiderea târgului a adunat mii de sibieni in Piata Mare

Comercianţii vin anul acesta în întâmpinarea clienţilor afectaţi de criză, pentru a nu rămâne cu produsele pe tarabe.

Sărbători de iarnă se apropie cu paşi repezi, iar sibienii au început pregătirile pentru a le întâmpina aşa cum se cuvine. Pentru că nu pot renunţa la ornamentele care le înfrumuseţează locuinţele şi nici la micile cadouri oferite celor dragi, oamenii trec tot mai des pe la standurile din cadrul Târgului de Crăciun, în căutarea celei mai bune oferte. Pentru că suntem totuşi în plină criză economică, aceştia se uită mai atent în portofel şi aleg de cele mai multe ori să cumpere ce e mai ieftin. În întâmpinarea  lor vin tocmai comercianţii, care au înţeles ideea organizării unui târg şi sunt dispuşi să mai lase din preţ, tocmai pentru a nu rămâne cu marfa nevândută.

Reduceri în funcţie de produs
Reducerile nu se aplică la toate standurile însă, cei mai maleabili dovedindu-se comercianţii de ornamentele pentru Crăciun şi coroniţele de brad. „ Criza se simte, dar noi avem preţuri pentru toate buzunarele. Suntem dispuşi chiar şi la negocieri, dacă oamenii îşi doresc cu adevărat un produs. Un obiect care costă 120 de lei, de exemplu, l-am lăsat şi la 100 de lei, iar la produsele mai ieftine, cum sunt aranjamentele, care au preţuri cuprinse între 15 şi 40 de lei, putem face reduceri de aproximativ 5 lei“, ne-a spus Cristina, în vârstă de 31 de ani, unul dintre comercianţii de la Târgul de Crăciun.

Vânzări slabe
Chiar şi aşa însă , comercianţii se plâng că vânzările sunt destul de slabe, iar cei care aleg cumpere optează pentru cele mai ieftine produse. „ Toată lumea se plânge de criză. Sunt, într-adevăr foarte mulţi care vin şi admiră produsele, dar prea puţini care cumpără. Oamenii aleg în special perniţele imprimate sau căciuliţele de Moş Crăciun cu arc, produse  reprezentative pentru această perioadă, care sunt însă şi cele mai ieftine, preţul acestora fiind de maxim 25 de lei“, spune Gheorghe Fărămiţă, un alt comerciant. Vânzătorii speră totuşi ca apropierea sărbătorilor şi spectacolele anunţate pentru perioada următoare să adugă un val cât mai mare de clienţi.

„Pentru că produsele de calitate sunt mai scumpe, oamenii preferă să aleagă un produs mai prost, dar mai ieftin“, Gabriela Ciurar, comerciant

CIFRĂ
70 de căsuţe cu diferite produse vă aşteaptă în cadrul Târgului de Crăciun.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite