Sibiu: Prea puţine locuri în grădiniţele sibiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, înscrierile pentru grupa mică vor începe abia la 1 iunie. Deşi au primit zeci de solicitări verbale din parte părinţilor, reprezentanţii grădiniţelor au renunţat anul acesta la „listele de aşteptare“, folosite în anii anteriori. Aproximativ 700 de copii ar putea rămâne „pe dinafară“ în anul şcolar următor

CITIŢI ŞI

Grădiniţă în flăcări la Iacobeni. Acoperişul a luat foc

Potrivit planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2010-2011, grădiniţele administrate de municipalitatea sibiană vor oferi aproximativ 4.700 de locuri pentru copiii care urmează să fie înscrişi la grupa mică. La fel ca şi în anii anteriori însă, cererea depăşeşte oferta, de data aceasta cu aproximativ 700 de locuri. „ În judeţul Sibiu există 35 de grădiniţe de stat, 13 particulare şi încă două care sunt în curs de autorizare. Din păcate, ne confruntăm şi anul acesta cu un deficit de aproximativ 700 de locuri. Pentru a rezolva problema într-o oarecare măsură, grădiniţele vor primi un efectiv mai mare de copii în fiecare grupă“, ne-a spus Constantin Gorun, inspector şcolar general. Chiar şi aşa, locurile tot nu vor fi suficiente pentru toată lumea. O grupă de grădiniţă trebuie să aibă, în medie, 15 copii.

Înscrierile, abia după 1 iunie
Speriaţi de numărul tot mai mare de cereri, reprezentanţii grădiniţelor au renunţat anul acesta şi la listele de aşteptare neoficiale, care erau întocmite cu mult înainte de perioada oficială de înscrieri, până acum. Toţi părinţii care au un copil care urmează a fi înscris la grupa mică vor trebui să îşi încerce norocul abia după data de 1 iunie, dată stabilită de municipalitate pentru începerea înscrierilor. „ Foarte multe persoane au venit deja la noi, cu cereri verbale referitoare la înscrierea copiilor. Pe toţi i-am rugat să revină în data de 2 iunie, întrucât perioada oficială începe la 1 iunie, dar noi atunci vom fi plecaţi într-o scurtă excursie cu copiii“, ne-a spus Ana-Maria Andrei, de la grădiniţa numărul 14. Pentru a veni în ajutorul părinţilor, majoritatea grădiniţelor şi-au afişat chiar pe uşile de la intrare condiţiile şi perioada în care sunt aşteptaţi cu documentele de înscriere. Potrivit, reprezentanţilor Inspectoratului Şcolae, anul trecut, gradul de cuprindere al micuţilor în grădinişele sibiene a fost de 84,73%.

Condiţii pentru înscrierea la grădiniţă
Prioritate la înscrieri vor avea copiii care locuiesc în zona grădiniţei respective, cei care provin din creşe, dar şi cei care au fraţi sau surori înscrişi la unitatea respectivă de învătământ preşcolar. Urmează ca apoi, în funcţie de locurile rămase neocupate, să  se ia în calcul cererile părinţilor care vin din alte zone ale municipiului.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite