Sibiu: Poliţia şi Garda au făcut inventarul magazinelor de vise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Documentele contabile ale comercianţilor de vise luate la purecat
Documentele contabile ale comercianţilor de vise luate la purecat

Poliţişti de la Fraude şi de la Crimă Organizată împreună cu comisari ai Gărzii Financiare au deschins aseară la toate magazinele de vise din Sibiu.Acţiunea a fost organizată imediat după apariţia în Monitorul Oficial a Ordonanţei privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Conform ordonanţei aplicată de aseară de la ora 18, în următoarele 10 zile, proprietarii şi posesorii de plante etnobotanice trebuie să le distrugă, pe cheltuiala lor. Pentru ca substanţele interzise acum de lege să nu intre pe piaţa neagră, echipele de poliţişti şi comisari ai Gărzii Financiare au inventariat toată marfa găsită în cele zece magazine aparţinând de opt societăţi comerciale. Totuşi, doar la două dintre acestea se mai găsea marfă şi niciunul nu mai era deschis la ora 20.
„Este vorba de 36 de subtanţe de bază care sunt interzise prin noua ordonanţă. Noi am făcut acum inventarul produselor rezultate din prelucrarea subtanţelor de bază, care urmează să fie distruse în următoarele zile" a declarat aseară, subcomisarul Teodor Ianculescu.
Patronii magazinelor se aşteptau deja la modificările legale şi au încetat activitatea ieri. „Ştiam şi am făcut ce era normal, am închis. Voi avea o pierdere de circa 5000 de lei, dar am ştiut de la început că este o afacere care a început spontan şi s-a terminat la fel de spontan" a declarat Alexandru Cioran, patronul unul magazin de vise de pe Calea Dumbrăvii, dintre cele controlate aseară.
Cei care şi-a pus produsele etnobotanice din stoc deoparte, ca să nu iasă în pagubă, riscă acum închisoarea la fel ca orice traficant de droguri.
Amănunte despre sancţiunile aplicate aseară pe sibiu.adevarul.ro


Puşcărie pentru etnobotanice
Potrivit noii ordonanţe care completează legile nr.143/2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi nr.339/2005, privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope , proprietarii, posesorii ori deţinătorii produselor etnobotanice riscă închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite