Sibiu: Peste 13.000.000 euro se vor investi în dezvoltarea turismului din Păltiniș și Jina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două contracte de finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional, vor fi finanţare prin domeniul major de intervenţie 5.2, CARE alocă fonduri pentru „Crearea, dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de turism, pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice”.

CITIȚI ȘI:

Domeniul schiabil din Jina finanțat cu 12.000.000 de lei

Protest spontan al pensionarilor, la Prefectură. Oamenii legii au intervenit pentru a calma spiritele

VIDEO – ISU şi-a prezentat maşina de 500.000 de euro

Este vorba despre contractele de finanţare pentru proiectul depus de către SC Păltiniş SA şi pentru proiectul depus de către administraţia publică din Comuna Jina. Contractele de finanţare s-au semnat la sediul ADR Centru din Alba Iulia în lui  Simion Creţu, director general ADR Centru.

Bani pentru Casa Turiștilor din Păltiniș
Depuse în anul 2008, proiectele solicită finanţare pentru creşterea atractivităţii turistice a obiectivelor ce vor fi reabilitate. Prin proiectul „Modernizarea şi extinderea Hotel Casa turiştilor” din Păltiniş se urmăreşte modernizarea vilelor 16,17 şi 18 şi creşterea capacităţii de cazare a acestora. Prevăzut să se deruleze pe o perioadă de 24 de luni, proiectul are o valoare totală de peste 14,22 milioane lei, din care 7,87 milioane reprezintă suma nerambursabilă solicitată. Pe lângă lucrările de modernizare a infrastructurii de cazare, se vor realiza activităţi de dotare hotel cu două ascensoare şi cu alte echipamente de înaltă calitate. Beneficiarul estimează că un număr de 9 persoane vor fi angajate la finalizarea proiectului, datorită creşterii numărului de turişti. Cel de-al doilea proiect prevede „Amenajarea domeniului schiabil în comuna Jina, arealul turistic Mărginimea Sibiului”.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite