Sibiu: Pericol de avalansă de gradul trei în Făgăraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Bâlea Lac riscul producerii de avalanşe este estimat la gradul trei.
La Bâlea Lac riscul producerii de avalanşe este estimat la gradul trei.

Pe pantele abrupte ale Munţilor Făgăraşi sunt foarte posibile avalanşele, pericolul de producere a acestora fiind estimat la gradul al treilea.

Munţii Făgăraş sunt în continuare închişi iubitorilor de trasee montane. Salvamontiştii sibieni avertizează că stratul de zăpadă proaspătă depus peste stratul de zăpadă îngheţată sau chiar peste gheaţă, este extrem de instabil. Astfel că cei care chiar nu pot sta acasă sunt sfătuiţi să nu plece fără echipament de munte şi să-şi anunţe intenţia salvamontiştilor.

"În Munţii Făgăraş există pericolul producerii de avalanşe, acesta fiind estimat la gradul trei. Alt pericol foarte mare în această perioadă este însă cel al alunecării pe pantele foarte abrupte şi îngheţate pe care s-a depus în acest week-end un strat proaspăt de zăpadă, care este foarte instabil. Traseele sunt închise, dar nu interzise, noi nu putem opri turiştii să urce pe munte, le putem recomanda să nu se aventureze pe traseele de deasupra cabanelor şi să-şi ia la ei echipament specific de iarnă. De asemenea, să ne anunţe înainte să plece", a declarat Adrian David, şeful Serviciului Salvamont Sibiu.

Traseele montane din Făgăraş sunt închise turiştilor pe toată perioada iernii.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite