Sibiu: Pensionarele preferă coafura bob

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarii din Sibiu se tund la preţuri speciale
Pensionarii din Sibiu se tund la preţuri speciale

Cele mai multe pensionare din Sibiu se ferchezuiesc la preţuri speciale într-un loc unde sunt prieteni cu frizerul de ani şi ani.

Frizeria Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Sibiu este una dintre cele mai cunoscute în rândul doamnelor şi domnilor de vârsta a treia din Sibiu.

Aflat chiar în centrul oraşului, în spatele unei din Piaţa Mare, coaforul-frizerie al CARP Sibiu este atât un loc utilitate cât şi spaţiu pentru şuetă. Câteva zeci de pensionari se întâlnesc aici zilnic pentru a-şi face frizura şi pentru a pune ţara la cale. Martori le stau cei doi frizeri Elena Stanciu şi Norbert Schlusser, care lucrează de ani buni aici.

“De 14 ani este frizeria deschisă. Mai întâi era undeva la etaj şi de anul trecut s-a mutat aici în curte. Cred că am tuns în anii aceştia atât pensionari, oameni simpli, cât şi personalităţi ale vremii în Sibiu”, povesteşte Norbert Schlusser. „De-a lungul timpului s-a tot schimbat moda frizurilor şi a coafurilor şi oamenii ne cer tot timpul lucruri noi. De aceea şi noi trebuie să ne schimbăm şi să ne adaptăm. Suntem oameni care am tuns toată viaţa şi nu putem să ne plafonăm într-un anumit stil”, spune şi Elena Stanciu.

40 de frizuri pe zi

Sunt zile în care câteva zeci de pensionari vin să se tundă sau să-şi aranjeze părul aici. “Când avem de lucru sunt şi câte 40 de aomeni pe care trebuie să-i tundem. Dar avem şi zile mai lejere, cu câte 12- 14 oameni. Depine foarte mult şi de perioada anului şi de temperature de afară. Dacă este frig, cum a fost în ultima perioadă, oamenii se tund mai rar, îşi lasă părul mai lung”, spune Elena Stanciu.Cât priveşte preferinţele pensionarilor sibieni, depinde de modă şi gusturi. “Lumea, în general cei mai în vârstă, preferă tunsorile mai clasice, mai simple, dar avem şi cerinţe mai deosebite, gen bob”, mai spune Elena Stanciu.

În timp ce ne vorbeşte despre preferinţele pensionarelor din Sibiu doamna Crăciun tocmai termină frizura doamnei Crăciun. O întrebăm dacă-i place cum a ieşit. „Ştiam foarte bine cum va ieşi, vin aici de mult şi sunt foarte mulţumită de cum arăt acum”, spune şi Elena Crăciun.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite