Sibiu: Credincioşi din toată ţara la slujba de pomenire a părintelui Teofil Paraian de la Sâmbăta de Sus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Mănăstirea Brâncoveni de la Sâmbăta de Sus a fost pomenit luni, 2 mai, părintele arhimandrit Teofil Părăian, la şase luni de la trecerea la cele veşnice.

CITEŞTE ŞI:

Regretatul Teofil Paraian de la Mânăstirea Sâmbăta de Sus, evocat în Germania

La slujba oficiată de Preasfinţitul Andrei Făgărăşanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, împreună cu Preasfinţitul Sofian Braşoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului au participat peste 1.000 de credincioşi şi de fii duhovniceşti ai părintelui Teofil. „Astăzi l-am pomenit pe cel care a fost duhovnicul acestei Sfinte Mănăstiri şi nu numai pentru credincioşii din Mitropolia Ardealului, ci şi pentru aceilalţi din alte zone ale ţării. L-am pomenit în mod deosebit la şase luni de la trecerea la cele veşnice. Şi Îl rugăm pe Tatăl cel Ceresc să-i aşeze sufletul în ceata drepţilor, iar trupul să se dea firii celei zidite de Dumnezeu”, a declarat PF Andrei Făgărăşanu citat de Trinitas.

„Credincioşii au fost prezenţi în număr foarte mare şi noi îi cunoaştem pe cei care veneau la părintele Teofil când era în viaţă. La această slujbă de pomenire au venit credincioşi din Craiova, Timişoara,  Alba-Iulia. Aşadar, au venit credincioşii care au ţinut legătura şi au fost aproape de părintele Teofil din toate zonele ţării. După săvârşirea  Sfintei Liturghii s-a oficiat slujba Parastasului în Biserică, după care s-a mers şi la mormânt. Apoi a urmat o agapă în memoria părintelui la trapeza de la Academie şi în trapeza Mănăstirii”, a declarat şi părintele Ilarion Urs, stareţul Mănăstirii Brâncoveni de la Sâmbăta de Sus.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutaţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite