Sibiu: Parcul de distracţii, sufocat de leşuri şi gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părinţii se tem pentru sănătatea copiilor lor
Părinţii se tem pentru sănătatea copiilor lor

Lăsat în paragină, pentru că nimeni nu îl revendică, locul de joacă a ajuns să arate ca o groapă de gunoi. Un parc din cartierul Vasile Aron, locul în care micuţii se dau pe leagăn sau tobogan, este plin de pisici moarte şi de şobolani.

CITIŢI ŞI:

Micuţii din Sibiu s-au distrat pe cinste, în Orăşelul Copiilor

Pare greu de crezut, dar realitatea te izbeşte imediat ce ajungi acolo. Oamenii care locuiesc în zonă sunt îngroziţi. Haite întregi de câini fără stăpân îşi fac veacul în parc. Au şi de ce, pentru că lipsa unor pubele a transformat zona verde în groapă de gunoi, aşa că animalele fără stăpân îşi caută de mâncare, aici.
Nu de puţine ori vin aici la „vânătoare“ şi, după ce prind şobolani sau pisici, abandonează prada pe unde apucă. „Zilele trecute am văzut un şobolan chiar lângă banca de la leagăne. E îngrozitor. E singurul parc din zonă şi nimeni nu îl curăţă. Am mai ieşit noi, locatarii din blocurile din zonă, dar nu e normal. Alte parcuri sunt curăţate de firma de salubritate. De la Primărie ni s-a promis că se va rezolva, dar nimic“, spune Alina Gyorgyi, una dintre sibiencele care locuiesc în zonă.

Părinţii se tem pentru sănătatea copiilor lor


Femeia spune că a sunat la Protecţia Consumatorului şi de aici a fost sfătuită să se adreseze Primăriei. „De la Primărie mi s-a spus că se va rezolva. Am sunat şi am vorbit cu cineva de la Serviciul de Gospodărire, dar nu s-a întâmplat nimic. Nu s-a mai făcut de foarte mult timp curat, aici“, spune femeia.
Sibiencele care merg în parc cu odraslele lor sunt îngrijorate că, în orice moment, micuţii lor s-ar putea îmbolnăvi. „Nimeni nu vine aici să se apuce de curăţenie sau să ne monteze măcar nişte coşuri de gunoi. E o mizerie de nedescris şi îţi e şi frică să nu ţi se îmbolnăvească micuţul pe aici. Dar alt parc nu este în zonă. Nici nu ştim unde să mai ieşim cu copilul. Am văzut găini, porumbei sau chiar şobolani morţi prin iarbă. Arată de parcă ar fi al nimănui“, spune Maria Jiveianu, o altă mămică din zonă.


Parcul nimănui
Teoria conform căreia parcul e al nimănui este întărită de reprezentanţii Primăriei Sibiu. „Serviciul Public de Administrare a Parcurilor şi Zonelor Verzi nu are în administrare zona verde din cartierul Vasile Aron, situată vis-a-vis de baza hipică“, dă asigurări Daniela Costa, din partea Primăriei. În replică, Gheorghe Sterp, reprezentant al Bazei Hipice spune şi el că terenul nu le aparţine. „Parcul nu e al nostru. Tot terenul pe care îl avem noi este împrejmuit“, susţine acesta.


Primăria are 11 parcuri
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sibiu, în grija Serviciului Public de Administrare a Parcurilor şi Zonelor Verzi intră 11 parcuri. În aceste zone, curăţenia este făcută zilnic de reprezentanţii unei firme specializate, iar lucrările de întreţinere se desfăşoară, periodic, de către angajaţii Serviciului.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite