Sibiu: Octavian Bodi a organizat prima expoziţie de cai de rasă în Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sibianul este crescător de cabaline de când se ştie şi spune că nu va renunţa niciodată la această pasiune. În prezent, are şase cai extrem de valoroşi, cu care participă la diferite întâlniri prin ţară.

Profil
Născut: 28 iunie 1960, Sibiu
Familie: căsătorit, are doi copii
Studii: Grup Şcolar Industrial IPAS

De-a lungul timpului, Octavian Bodi a avut diferite activităţi şi a schimbat mai multe locuri de muncă. A fost, pe rând, pietrar, strungar, a fost plecat câţiva ani în Austria, unde a lucrat în domeniul construcţiilor, ulterior s-a ocupat şi de transporturi, iar de cinci ani şi-a deschis propria afacere, în domeniul colectării fierului vechi. Nu a fugit niciodată de responsabilităţi, iar acest lucru l-a ajutat să obţină succesul. „ Indiferent de ce am făcut, am încercat să dau tot ce am avut  mai bun şi să-mi îndeplinesc responsabilităţile aşa cum trebuia. Asta m-a ajutat ca după mai mulţi ani ca angajat, să reuşesc să îmi deschid propria afacere, de care sunt extrem de mulţumit acum“, povesteşte Octavian Bodi.

Pasiune din tată-n fiu
Pe lângă activităţile sale de zi cu zi însă, sibianul are o pasiune pe care a descoperit-o încă de mic şi la care spune că nu va renunţa atâta timp cât va trăi: aceea de a creşte cai de rasă. „ Părinţii mei au fost foarte gospodari şi au avut întotdeauna cai. Înainte de ’89, erau consideraţi cei mai buni gospodari din Sibiu şi s-au bucurat întotdeauna de aprecierea celor din jur. De la ei am învăţat şi eu să îndrăgesc caii, iar acum reprezintă cea mai mare pasiune a mea“, povesteşte sibianul.

O mică avere
Acum, Octavian Bodi se bucură de recunoaştere la nivel naţional şi de aprecierea tuturor celor cu care a intrat în contact. Are şase cai din cele mai rare rase, a căror valoare totală se ridică la peste 50.000 de euro. Deşi spune că a avut nenumărate oferte de a-i vinde, sibianul refuză să renunţe la cea mai mare pasiunea sa. „Am doi cai din rasa Percheron, doi ardeleneşti, unul greu şi unul semigreu. Au vârste cuprinse între trei şi cinci ani şi toată lumea mi-a spus că sunt printre cei mai frumoşi din ţară. Tocmai de aceea am şi foarte multe oferte să îi vând. Chiar zilele trecute mi s-au oferit 20.000 de euro pentru cei doi Percheron, dar am refuzat, pentru că aceştia sunt preferaţii mei“, ne-a povestit crescătorul de cabaline, care spune că în trecut a avut şi câte 20 de cai, dar la care a fost nevoit să renunţe, întrucât costurile de întreţinere sunt extrem de mari. „ Doar pentru cei pe care îi am acum dau aproximativ 1.500 de lei în zece zile, pentru hrană, la care se mai adaugă şi alte costuri“, spune acesta.

Prima expoziţie de cai de rasă din Sibiu
Participând la tot felul de expoziţii şi întâlniri prin ţară, Octavian Bodi a considerat că este necesar ca şi sibienii să se bucure de frumuseţea celor mai rare exemplare de cabaline. Astfel că, în week-endul care tocmai a trecut, el a organizat prima expoziţie de cai de rasă din Sibiu, la care au venit pariticipanţi din toată ţara. „ În ciuda frigului de afară, au fost peste 200 de cai din rase rare, iar întâlnirea a fost una de succes“, a completat sibianul, care dă asigurări că aceste întâlniri vor deveni o tradiţie în viitor, la Sibiu. 


Întrebări şi răspunsuri

Copiii vor duce tradiţia mai departe?
Cu siguranţă. Băiatul, cel puţin, este extrem de ataşat de cai şi îşi dedică o mare parte din timp îngrijirii lor. Este mai tot timpul cu ei. Fata nu prea are timp, pentru că are şi ea propria afacere.
Ce aţi face dacă ar trebui să rnunţati la cai?
Nu as putea renunţa. Indiferent de situaţie, indiferent cât de greu mi-ar fi, aş face tot posibilul şi măcar un cal tot aş păstra.
 
 Ce-i place
Sibianul spune că îi place foarte mult ceea ce face în prezent. În plus, spune el, este adeptul corectitudinii şi al bunului simţ. Cât despre alte activităţi pe care le desfăşoară, Octavian Bodi spune că profită de fiecare moment care se iveşte pentru a merge la pescuit, o altă pasiune de-a sa.

Ce nu-i place
„ Nu-mi plac certurile şi încerc de fiecare dată să evit conflictele. Prefer să las de la mine decât să mă implic în diferite discuţii“, spune sibianul Octavian Bodi.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite